TKO JE TOMISLAV KARAMARKO?

21 05 2012
21.05.12.   Starost: 1 dan(a)
Tko je Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko

Jedan od utemeljitelja HDZ-a Tomislav Karamarko rođen je Zadru 1959., a u Zagrebu je završio studij povijesti na Filozofskom fakultetu. Aktivno je sudjelovao u pripremi prvih višestranačkih demokratskih izbora u Hrvatskoj i obrani zemlje.

Bio je šef Kabineta predsjednika Vlade RH 1991., šef Gregurićeve ratne Vlade te kasnije šef kabineta predsjednika Sabora. Među ostalim obnašao je i dužnost načelnika zagrebačke Policijske uprave, te je od 1996. do 1998. bio pomoćnik ministra unutarnjih poslova.

Karamarko je 2000. bio voditelj izbornog stožera predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića, a nakon njegova izbora za hrvatskog predsjednika postao je i njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost. Na toj dužnosti ostao je do 2002., kada se zbog neslaganja oko stajališta vezanih za prošlost Hrvatske i različitih viđenja hrvatske budućnosti razišao s predsjednikom Mesićem. Tada je nakratko napustio politiku i otišao u privatni sektor.

Ravnateljem Protuobavještajne agencije imenovan je 2004., a 2006. postao je ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije. Na dužnost ministra unutarnjih poslova dolazi 2008.

U rujnu prošle godine ponovno je pristupio HDZ-u, na posljednjim parlamentarnim izborima izabran je  za zastupnika u Hrvatskom saboru, a sada je postao i predsjednik HDZ-a.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: