PRVO OBRAĆANJE NOVOG PREDSJEDNIKA

21 05 2012

Karamarko: HDZ postaje prava oporba, ali ćemo podržati vladajuće kada rade u interesu hrvatskog naroda

FOTO: Boris Kovačev / CROPIX

GALERIJA

Novi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je u svom prvom obraćanju izaslanicima Općeg sabora HDZ-a istaknuo da je stranka ovim izborima pokazala želju za promjenom i jedinstvom, za povratkom na pobjednički put i za raščišćavanjem s nizom afera koje su pojedinci ostavili.

“Postajemo konačno prava oporba koja će upozoravati na sve pogreške, ali će podržavati vladajuće kada budu radili u interesu hrvatskog naroda”, rekao je Karamarko uvjeren u pobjedu HDZ-a na idućim lokalnim i parlamentarnim izborima.

Karamarko je kazao i da je pred HDZ-om demokratizacija i oživljavanje stranke istaknuvši da će stranka zaživjeti kao prava zajednica u kojoj će posebna pozornost biti posvećena mladeži i braniteljima. “Branitelji će biti u središtu pozornosti”, naglasio je Karamarko obećavši da će u HDZ-u imati istinskog sugovornika, jer su za Hrvatsku dali najviše.

Predsjednik HDZ-a zahvalio je svima koji su pridonijeli demokratizaciji izbora u stranci, uključujući i bivšu predsjednicu Jadranku Kosor.

Predložio je da se do slijedećih unutarstranačkih izbora donese kodeks o ponašanju, kako se ne bi ponovile “konstrukcije, insinuacije i podvale” koje je on doživio u kampanji.

“Nitko ne smije biti suvišan i zaboravljam sve loše što sam doživio u kampanji. Neka odgovorno krenemo u budućnost. Ali predložit ću da na sljedećim unutarstranačkim izborima potpišemo kodeks ponašanja. Podvale i ružne priče i izmišljene biografije, s kojima sam se susretao, ispod su svake razine i nećemo dopustiti da se to dogodi na sljedećim izborima’, kazao je Karamarko.

Svim članovima stranke zahvalio je iskazanom povjerenju te poručio da s njima želi graditi novu hrvatsku neovisnost i hrvatsku kao zemlju blagostanja.

U izjavi novinarima Karamarko je rekao kako je HDZ izgubio protekle parlamentarne izbore zbog niza afera i gubitka prepoznatljiva identiteta zbog čega su postali “kao bljutava sol”.

“To moramo promijeniti jer imamo nevjerojatne potencijale”, rekao je.

Istaknuo je da će mu imperativ biti jedinstvo stranke te da se nada kako svi mostovi nisu porušeni.

Na novinarsko pitanje kako tumači da Jadranka Kosr nije ostala do kraja sabora i čestitala mu na izbornom uspjehu, Karamarko je odgovorio kako to ne zna. “Zahvalio sam joj na njezinom dosadašnjem radu, a zašto ona nije ostala do kraja sabora mora se nju pitati”, kazao je.

Upitan je li sigurno potpredsjedničko mjesto u Hrvatskom saboru za Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa, Karamarkoje rekao da će o tome odlučivati vodstvo stranke.

“Rekao sam da neću autokratski vladati”, kazao je.

Karamarko je četvrti po redu predsjednik HDZ-a.

Franjo Tuđman vodio ga je od osnutka 1989. do svoje smrti u prosincu 1999. godine. Drugi predsjednik stranke bio je Ivo Sanader (od travnja 2000. do srpnja 2009.), da bi nakon njegova odlaska na predsjedničko mjesto došla Jadranka Kosor na kojem je bila do ovog sabora.

Kujundžić: Kaarmarku želim svu sreću

Kandidat za predsjednika HDZ-a Milan Kujundžić je, nakon poraza na izborima od Tomislava Karamarka na Općem saboru HDZ-a, rekao kako mu nije žao zbog ishoda, te da pobjedniku želi uspjeh u demokratizaciji stranke i daljnjem radu.

“Gospodinu Karamarku želim sreću, vjerujem da će demokratizirati stranku i ispuniti svoja obećanja”, izjavio je novinarima Kujundžić nakon službene objave izbornih rezultata.

(H)

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: