PRVE USPOREDBE MILANOVIĆA I KARAMARKA

21 05 2012

Zoran Milanović na čelu SDP-a, Tomislav Karamarko na čelu HDZ-a. Istražili smo što dvojica čelnika dviju najjačih političkih stranaka imaju zajedničko.

Zoran Milanović rođen je 1966. u Zagrebu, a Tomislav Karamarko 7 godina prije u Zadru, ali brzo se preselio u metropolu. Obojica su upisala Pravni fakultet, Milanović ga je završio, a Karamarko se prebacio na Povijest na Filozofskom fakultetu gdje je diplomirao. Obojica su u svojoj političkoj karijeri radili na mjestu pomoćnika ministra, Milanović kao iskusni diplomat u vanjskim, a Karamarko, kao veteran tajnih službi, u unutarnjim poslovima.

Milanović je mlađi SDP-ovac koji se u stranku učlanio relativno kasno 1999., u predvečerje pobjede na izborima. I Karamarko, koji je napustio stranku pa se nedavno vratio, i Milanović iznenadili su najavom kandidature za šefa stranke.

I obojici se ostvario plan, pobijedili su protukandidate i preuzeli vođenje stranke. Milanović je prve izbore za Sabor izgubio, druge dobio, a Karamarkov put tek će se vidjeti. Inače, obojica su očevi dvoje djece i u mladosti su bili sportski tipovi. Milanović i danas trči, voli nogomet, a Karamarko se aktivno bavio košarkom. Bili su i buntovnici. Milanović je priznao da je probao marihuanu.

Obojica su 80-ih godina slušala istu glazbu – Azru, Idole i Električni orgazam.

E i to im je zajedničko – često nisu tu i obojica vrlo uspješno izbjegavaju kamere i mikrofone. (Mediaservis)

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: