NAKON STOTINU DANA KAMPANJE VRIJEME ZA ČESTITKE I SLAVLJE

21 05 2012

novom predsjedniku

Nepuna dva dana od proglašenja pobjede novom predsjedniku HDZ-a stižu čestitke najviših političkih dužnosnika, stranačkih kolega, ali i građana koji su Tomislava Karamarka podržavali još od najave kandidature i koji s pravom očekuju kvalitetne promjene na hrvatskoj političkoj sceni. Među prvima, novom je predsjedniku najjače oporbene stranke čestitao i predsjednik RH, Ivo Josipović koji je izrazio želju da HDZ postane jaka opozicijska stranka koja će pridonijeti daljnjoj demokratizaciji političkog života u Hrvatskoj.
Bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor čestitala je danas izbornu pobjedu svom nasljedniku putem TV kamera.

U svojim je prvim medijskim nastupima nakon što je postao predsjednik stranke, Tomislav Karamarko ponovio da će, unatoč predizbornoj negativnoj retorici svojih protukandidata, strankom upravljati, a ne despotski i faraonski vladati. „Takav sam stil dosada žestoko kritizirao, tako da ne treba nitko očekivati da bih ga sada i ja rabio“, izjavio je. Tako će se i suradnja s protukandidatima, ukoliko ostanu na političkoj sceni, nastaviti, jer kako je izjavio: „ Ono što sam rekao, toga ću se i držati. Različite čistke su i dovele HDZ u ovakvu poziciju. Za iduće izbore moramo vidjeti kako izbjeći ratničko neprijateljstvo i prljava podmetanja, usmjeriti naša međusobna sporenja u stranci u civilizacijske tokove. Jer, pokazalo se, osim što se ta taktika razbila o glavu onima koji su je rabili, stranci su nanesene ozbiljne štete.“

———————————————————————————————-

Objavljeno21.05.2012. u 10:32

JEDNI SELE, DRUGI USELJAVAJU

Kosor se došla oprostiti u sjedište HDZ-a, Karamarko uz tamburaše feštao do zore, brončanog Tuđmana vratili iz Lisinskog, oglasio se i Mesić

GALERIJA

Jadranka Kosor, nakon jučerašnjeg teškog poraza na stranačkim izborima u HDZ-u, jutros je iza 9 sati došla u prostorije stranke.

Ne zna se je li još noćas, kao što je i najavila nakon objave rezultata i odlska iz Lisinskog, pokupila svoje stvari iz središnjice ili će to učiniti tijekom jutra.

Nakon dva sata, Kosor je oko 11 napustila sjedište HDZ-a.

Odbila je pritom davati opširnije izjave novinarima. Tek je na pitanje o primopredaji odgovorila:

– To morate pitati Karamarka!

Glavni tajnik Branko Bačić najavio je primopredaju za dva dana.

Danas se u stranci očekuje i novog predsjednika Tomislava Karamarka, ali sigurno ne tijekom jutra, budući je do zore feštao sa svojim pristalicama u hotelu Panorama.

Oglasio se i Mesić

Izbori za novo vodstvo najjače oporbene stranke u Hrvatskoj, stvar su u prvome redu te stranke i njezinih članova, a potom i Hrvatske, na čijoj je političkoj sceni HDZ igrao, a za očekivati je da će igrati i u budućnosti, značajnu ulogu, ocijenio je danas bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Mesić je također ocijenio da su izbori u Srbiji, parlamentarni i predsjednički, unutarnja stvar Republike Srbije, a njihovi su rezultati izraz opredjeljenja većine građana te susjedne države.

No, novi predsjednik Republike Srbije i novi predsjednik HDZ političke su realnosti s kojima valja računati i u širem regionalnom kontekstu, ističe u priopćenju bivši predsjednik.

Po njegovu mišljenju bilo bi naivno predati se iluziji kako se predizborna retorika uvijek bitno razlikuje od onoga što će izabrani dužnosnici činiti nakon izbora. Izjave Tomislava Nikolića i Tomislava Karamarka, kako one dane prije izbora, tako i nakon proglašavanja izbornih rezultata, čine cjelinu koja odražava političku platformu tih političara, smatra Mesić.

Aktualna vlast Republike Hrvatske, odnosno hrvatska politička scena, a osobito snage predane demokraciji, ravnopravnosti svih građana, toleranciji i prihvaćanju različitosti, moraju to imati u vidu i u skladu s time redefinirati i svoje pozicije, istaknuo je.

“Kao netko, tko je na položaju predsjednika Republike Hrvatske punih deset godina predano radio na trasiranju puta prema EU i jačanju demokracije, te uspostavljanju regionalne suradnje u duhu uzajamnog razumijevanja i povjerenja, izražavam nadu da će novoizabrani predsjednik Republike Srbije svojim potezima nastaviti pozicionirati nama susjednu zemlju na europskome putu, kao i da novi predsjednik HDZ-a ničime neće dovesti u pitanje demokratski karakter i antifašističke temelje Republike Hrvatske, kao ni njezino uključivanje u Europsku uniju”, stoji u Mesićevu priopćenju.

Josipović čestitao Karamarku

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović telefonski je danas razgovarao s novim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom te mu čestitao na pobjedi.

Kako se navodi u priopćenju Odjela za informiranje Ureda Predsjednika, predsjednik Io Josipović izrazio je u razgovoru želju da HDZ postane jaka opozicijska stranka koja će pridonijeti daljnjoj demokratizaciji političkoga života u Hrvatskoj.

Tomislav Karamarko noćas je na 15. općem saboru HDZ-a izabran za novoga predsjednika stranke. U drugome krugu glasovanja pobijedio je Milana Kujundžića. PSD, H
FOTO: DAMIR KRAJAČ / CROPIX

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: