KARAMARKO SE NE SVIĐA BRITANCIMA I ČAČIĆU. ONDA JE NJEGOV DOLAZAK NA ČELO STRANKE PUN POGODAK

21 05 2012

Strani mediji nisu posvetili pretjeranu pažnju unutarstranačkim izborima u HDZ-u, odnosno pobjedi Tomislava Karamarka. Jedna od agencija koja je tu informaciju smatrala relevantnom jest Reuters, koji već u naslovu sugerira kako je “hrvatska oporba za vođu izabrala bivšeg špijuna”. “Glavna hrvatska oporbena stranka HDZ za svog je vođu izabrala bivšeg šefa špijuna Tomislava Karamarka i tako napravila korak unatrag prema svojim nacionalističkim korijenima te podigla političku temperaturu u zemlji”, piše Reuters.

HDZ je prošlih godina malo opustio svoj tvrdolinijaški stav koji ih je na vlasti održao 16 od 20 godina hrvatske samostalnosti, ali su svejedno izgubili zadnje izbore, te se stranka zbog korupcije našla i na optuženičkoj klupi, podsjeća Reuters.

Karamarko je, kao bivši ministar unutarnjih poslova, kampanju vodio na platformi obrane hrvatskih nacionalnih interesa i digniteta branitelja iz Domovinskog rata, nadalje ocjenjuje agencija.

“Stranka se mora vratiti svojim korijenima i oživiti pravi patriotizam. Moramo postati čvrsta opozicija”, podsjeća na Karamarkove pobjedničke uzvike Reuters.

AFP pak piše kako je “Jadranku Kosor na čelu korupcijom izgrizene stranke naslijedio bivši šef obavještajne službe”, i to nakon maratonskog izbornog procesa. I oni napominju kako će Karamarko vjerojatno HDZ povući dodatno udesno.

——————————————————————————————–

ČAČIĆU BLIŽI SRPSKI TOMISLAV OD HRVATSKOG

Čačić: Očekivao sam pobjede Karamarka u HDZ-u i Nikolića u Srbiji

Radimir Čačić / Foto Nenad REBERŠAK
Radimir Čačić / Foto Nenad REBERŠAK
Autor: HINA
Objavljeno: 21. svibnja 2012. u 16:39

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je kako je pobjeda Tomislava Karamarka  za predsjednika HDZ-a za njega očekivana.

»To je očekivano. Nisam očekivao Kujundžića u drugom krugu, ali Karamarka sam očekivao kao pobjednika«, kazao je Čačić odgovarajući na pitanja novinara u stanci današnje 7. konvencije hrvatskih izvoznika. Na pitanje zbog čega je to očekivao Čačić je rekao »pa iz svega što se dešavalo. Ovo sve ostalo ili nema dovoljno snage, ili se diskreditiralo, a o tome znate i vi dosta, kao i ja i naš pravosudni sustav«.
»Karamarko, ako ništa drugo, možda nije doprinosio strastveno raščišćavanju svega, barem citiram Bajića, ali u svakom slučaju nije spriječio«, rekao je Čačić.

Čačić nije iznenađen ni pobjedom Tomislava Nikolića na izborima za predsjednika Srbije. »Nisam iznenađen, nakon što je sklopio sporazum o podršci s (Vojislavom) Koštunicom očekivao sam njegovu pobjedu jer je to taj pomak od nekoliko posto«, kazao je Čačić odgovarajući na pitanja novinara.

Čačić je kazao kako s preuzimanjem vlasti očekuje čak i dramatičnu promjenu u Nikolićevoj politici u odnosu na početak njegove karijere. »Odgovornost vlasti je nešto što u velikoj mjeri mijenja ne samo retoriku nego ponekad i političke stavove. Jer odgovornost za državu čini svaku politiku umjerenijom«, rekao je Čačić. Prvi potpredsjednik hrvatske vlade je na pitanje što Nikolićeva pobjeda znači za Hrvatsku odgovorio: »Nastavak suradnje«. »Nema dvojbe, ne sumnjam u to«, kazao je Čačić.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

One response

23 05 2012
inavukic

Ma tko šiša Reuters, neka pišu što hoće. Samo naprijed HDZ!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: