HRT O OZBILJNOM POSPREMANJU U HDZ-u NAKON SABORA

21 05 2012
21.05.12.   Starost: 19 h
Ozbiljno pospremanje u HDZ-u
Jadranka Kosor

Tomislav Karamarko

Drago Prgomet

Branko Bačić

Hrvatska demokratska zajednica ima novog predsjednika. Tomislav Karamarko u drugom je krugu izbora dobio 971 glas i pobijedio Milana Kujundžića, kojeg je poduprlo 860 izaslanika. Maratonski 15. opći sabor HDZ-a završio je jutros, u 4.50. Bivša predsjednica Jadranka Kosor otišla je prije drugog kruga glasovanja, zajedno s Vladimirom Šeksom, koji nije postao potpredsjednik HDZ-a.

Kosor: Pitajte Karamarka

Jadranka Kosor jutros je oko 9 sati došla u stožer HDZ-a te se zadržala oko sat i pol, a stranačke prostorije napustila je bez izjava. Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić izjavio je kako se primopredaja predsjedničke funkcije u HDZ-u može očekivati u roku od dva dana. Kosor je novinarima samo rekla kako za sve sada mogu pitati Karamarka.

Karamarko oporbi: Prošlo je vrijeme eksperimentiranja

Karamarko je četvrti čelnik stranke, poslije Franje Tuđmana, Ive Sanadera i Jadranke Kosor. Nakon što je proglašen pobjednikom, u govoru je istaknuo kako nitko ne smije biti višak u stranci. Zbog toga će zaboraviti sve ono loše što je doživio u kampanji, a predložit će i izborni kodeks za sljedeće izbore. Osnovni mu je cilj pobijediti prvo na lokalnima, a zatim i na parlamentarnim izborima. Radit će i na demokratizaciji HDZ-a. Počinje novo doba HDZ-a, najavio je Karamarko. Kukuriku koaliciji poručio je da je vrijeme eksperimentiranja s Hrvatskom prošlo.

Tko je Tomislav Karamarko

Drago Prgomet izabran je za zamjenika predsjednika HDZ-a. Potpredsjednici stranke su Božidar KalmetaDamir Jelić, Božo Galić, Marijan Coner, Dubravka Šuica i Dražen Bošnjaković. Sve su to odreda Karamarkovi ljudi, koji su mu u kampanji davali potporu. Prema neslužbenim podacima, u predsjedništvo stranke izabrani su: Oleg Butković, Pero Ćosić, Darko Horvat, Nenad Horvatić, Gordan Jandroković, Franjo Lucić, Josipa Rimac, Ana Lovrin, Željko Turk i Antun Vidaković. Na funkciju potpredsjednika HDZ-a nisu izabrani dosadašnji visoki stranački dužnosnici kao što su Vladimir Šeks, Andrija Hebrang, Branko Bačić, Ivan Jarnjak, Katarina Fuček, Ante Kulušić, Ivan Šuker i drugi.

Dačić i Bevanda čestitli Karamarku

Karamarku je čestitao srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, objavilo je njegovo ministarstvo. Najiskrenije Vam čestitam na izboru za predsjednika HDZ-a, s čvrstim uverenjem da će naša suradnja na unapređenju odnosa naše dvije države i naša dva naroda biti uspješna, kao kada smo zajedno radili u sveopćem interesu na uspostavljanju dobre suradnje između naših ministarstava i policije, poručio je Dačić.

Dačić i Karamarko su, u vrijeme dok je Karamarko bio hrvatski ministar unutarnjih poslova, intenzivno surađivali na unapređenju suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala i razbijanju narkoskupina u dvjema državama i regiji. Karamarku su čestitku poslali i predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda, Božo Ljubić, predsjednik HDZ-a 1990. i zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma parlamenta BiH, te predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: