NOVI LIST OTVOREN I ZA KARAMARKA

18 05 2012

Karamarko se nada pobjedi za šefa HDZ-a u prvom krugu izbora

Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko
Autor: HINA
Objavljeno: 17. svibnja 2012. u 20:04

“Ako pobjedi netko drugi, smatrat ću da će HDZ biti manje kvalitetan nego što bio bio kad bih ja pobjedio” kaže Karamarko

Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko je večeras u Splitu, odgovarajući na pitanja novinara, izjavio kako očekuje pobjedu za stranačkog predsjednika već u prvom krugu na izbornom Saboru HDZ-a u nedjelju 20. svibnja, te da će nakon tog Sabora “imperativ biti graditi jedinstvo stranke”.

“Ako pobjedi netko drugi, smatrat ću da će HDZ biti manje kvalitetan nego što bio bio kad bih ja pobjedio, zato sam se i kandidirao za predsjednika stranke”, rekao je Karamarko novinarima uoči večerašnjeg predstavljanja iza zatvorenih vrata svoje kandidature u splitskom Hotelu Park kojem je nazočilo više stotina posjetitelja.

Po Karamarkovim riječima bez obzira tko izgubi, a tko pobjedi, morat će se obračunati sa svojim egom i taštinom te krenuti dalje i “dignuti HDZ iz loše situacije”.

“Kukuriku koalcija nas zbog svojeg načina vladanja naprosto gura u vlast, i sad je problem u nama (HDZ-u) da se što prije konsolidiramo i spremno dočekamo preuzimanje vlasti”, kazao je Karamarko, napomenuvši kako sadašnja vlast nema ni viziju ni ideju te da je za 6 mjeseci od dolaska na vlast podigla PDV i napravila nekoliko stečajeva i to je, kako je rako, sve što su ponudili do sada.

Karamarko je opovrgnuo medijske napise da se nedavno sreo s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. “Posjetio sam naše iseljenike u Njemačkoj i s njima razgovarao, ali s gospođom Merkel se nisam vidio”, ustvrdio je Karamarko.

Na pitanje kako gleda na težak položaj Hrvata u BiH, Karamarko je istaknuo da u jednoj od 9 točaka svojih načela “nove Hrvatske neovisnosti” obuhvaća dijasporu, a posebice Hrvate u BiH koji su ondje konstitutivni ali, kako je rekao, na papiru, jer su obespravljeni. “BiH je domovina i Hrvata koji u njoj žive, ali mislim da Zagreb mora imati aktivniji stav sa susjednom i prijateljskom državom BiH i boriti se i zalagati da Hrvati u BiH napokon postanu ravnopravan narod”, kazao je Karamarko.


Akcije

Information

Komentiraj