KARLOVAČKI SDP SE MIJEŠA U UNUTARSTRANAČKE HDZ-ove IZBORE

18 05 2012

Od Vijeća i grada Karlovca gradonačelniku Jeliću važniji je ipak HDZ

Umjesto da rješava probleme, otišao je podržati Karamarka

SDP poziva gradonačelnika Jelića da zbog moralne odgovornosti podnese ostavku i poručuje da ga plaćaju građani, a ne HDZ

Umjesto da rješava probleme, otišao je podržati Karamarka

Piše: Marin Bakić/VLM

U trenutku kada je upitna nova sezona grijanja i grad sve dublje tone, gradonačelnik Damir Jelić još je jednom pokazao da mu je stranačko napredovanje važnije od Karlovca na čijem je čelu. Umjesto da sudjeluje u donošenju važnih odluka, kao što je osnivanje Gradske toplane, za njega je bilo važnije podržati Tomislava Karamarka na skupovima u Otočcu i Zadru. I nije to prvi put da svoje gradonačelničke obveze podređuje stranačkim.

Na to je, čini se, potratio svoja oba mandata. Ruševni hotel Korana, ruglo od karlovačke gradske jezgre, pusta Radićeva ulica, milijunski gubici u Toplani, NK Karlovcu… samo su neki od projekata po kojima će Karlovčani pamtiti Jelićevu vladavinu.

Neozbiljno i neodgovorno 

 – Odlazak gradonačelnika Damira Jelića i njegovih zamjenika Marine Kolaković i Dubravka Delića sa sjednice Vijeća na kojoj se tražilo rješenje za problem grijanja i osnivala nova Toplana je neozbiljno, neodgovorno i ignorantski – smatra potpredsjednica Gradskog vijeća iz redova SDP-a Marina Novaković. Kao i Karlovčani, i oni su ogorčeni jer su mu važniji bili predizborni skupovi.

 – Plaćaju ga građani, a ne HDZ. Mora podnijeti ostavku zbog moralne odgovornosti. U Karlovcu nitko nikad nije odgovarao zbog svojih postupaka. Da je na snazi zakon koji se priprema, direktor Toplane Denis Janžetić i Grad kao vlasnik odgovarali bi vlastitom imovinom zbog stanja u tvrtki – kaže Novaković.

 SDP-ov vijećnik Miroslav Delić tvrdi da je bio uvjeren da je Jelić otišao sa sjednice obavljati ‘‘vitalne poslove za grad’’.

  – Jasno je poručio da mu je važniji dernek sa stranačkim prijateljima – kaže Delić.

 Njegov stranački kolega i također vijećnik Kruno Karin smatra da je osnivanje nove toplinarske tvrtke nemoralan čin ‘‘kratka daha’’.

 Neka se drugi ‘zabavljaju’

 – Plan je da ona unajmi postrojenje od Toplane. No, kad se otvara stečaj, zatvara se tvrtka, otpuštaju radnici i osniva se nova tvrtka te preuzima onoliko radnika koliko je potrebno. Što ako stečajni upravitelj odbije iznajmiti postrojenje Novoj toplani?! – pita se Karin.

 U SDP-u su uvjereni da se radi o političkoj igri čiji je cilj izgurati još jednu sezonu grijanja. Potom će se novoj vlasti sljedeće godine ostaviti dvije iznimno zadužene toplinarske tvrtke da se ona s njima ‘‘zabavlja”.

 

 

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: