KARAMARKO SE NADA POBJEDI U PRVOM KRUGU

18 05 2012

Karamarko: Nadam se pobjedi u prvom krugu

  • Tomislav Karamarko

    ‘imperativ biti graditi jedinstvo stranke’

    Karamarko: Nadam se pobjedi u prvom krugu

    Photo: Mladen Prenc

‘imperativ biti graditi jedinstvo stranke’

Karamarko: Nadam se pobjedi u prvom krugu

‘Kukuriku koalcija nas zbog svojeg načina vladanja naprosto gura u vlast, i sad je problem u nama (HDZ-u) da se što prije konsolidiramo i spremno dočekamo preuzimanje vlasti’, kazao je pretendent na mjesto predsjednika HDZ-a, Tomislav Karamarko.

  • Autor: Hina|
  • Photo: Mladen Prenc |
  • Četvrtak, 17.05.2012 22:28

Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko je večeras u Splitu, odgovarajući na pitanja novinara, izjavio kako očekuje pobjedu za stranačkog predsjednika već u prvom krugu na izbornom Saboru HDZ-a u nedjelju 20. svibnja, te da će nakon tog Sabora ‘imperativ biti graditi jedinstvo stranke’.

– Ako pobjedi netko drugi, smatrat ću da će HDZ biti manje kvalitetan nego što bio bio kad bih ja pobjedio, zato sam se i kandidirao za predsjednika stranke – rekao je Karamarko novinarima uoči večerašnjeg predstavljanja iza zatvorenih vrata svoje kandidature u splitskom Hotelu Park kojem je nazočilo više stotina posjetitelja.

Po Karamarkovim riječima bez obzira tko izgubi, a tko pobjedi, morat će se obračunati sa svojim egom i taštinom te krenuti dalje i ‘dignuti HDZ iz loše situacije’.

– Kukuriku koalcija nas zbog svojeg načina vladanja naprosto gura u vlast, i sad je problem u nama (HDZ-u) da se što prije konsolidiramo i spremno dočekamo preuzimanje vlasti – kazao je Karamarko, napomenuvši kako sadašnja vlast nema ni viziju ni ideju te da je za 6 mjeseci od dolaska na vlast podigla PDV i napravila nekoliko stečajeva i to je, kako je rako, sve što su ponudili do sada.

Karamarko je opovrgnuo medijske napise da se nedavno sreo s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

– Posjetio sam naše iseljenike u Njemačkoj i s njima razgovarao, ali s gospođom Merkel se nisam vidio – ustvrdio je Karamarko.

Na pitanje kako gleda na težak položaj Hrvata u BiH, Karamarko je istaknuo da u jednoj od 9 točaka svojih načela ‘nove Hrvatske neovisnosti’ obuhvaća dijasporu, a posebice Hrvate u BiH koji su ondje konstitutivni ali, kako je rekao, na papiru, jer su obespravljeni.

– BiH je domovina i Hrvata koji u njoj žive, ali mislim da Zagreb mora imati aktivniji stav sa susjednom i prijateljskom državom BiH i boriti se i zalagati da Hrvati u BiH napokon postanu ravnopravan narod – kazao je Karamarko.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: