KAKO SAMI HaDeZe-ovci PROGNOZIRAJU REZULTATE SABORA

18 05 2012

Objavljeno18.05.2012. u 10:40

POČELO PREDSJEDNIŠTVO STRANKE

HDZ-ovci pred Središnjicom prognozirali ishod izbora: Hebrang potopio Kujundžića, većina tipuje na Karamarka, Milinović za sebe

U središnjici HDZ-a jutros je počela sjednica predsjedništva stranke na kojoj će se raspravljati o unutarstranačkim izborima, načinu brojanja glasova, nadzoru glasovanja i slično.

Prije ulaska na sjednicu Andrija Hebrang je, upitan kako komentira rezultate ankete Nove TV po kojoj bi na Općem saboru HDZ-a Jadranka Kosor dobila najviše glasova, odgovorio je novinarima da je nemoguće prejudicirati odluke izaslanika HDZ-a.

“To se ne može anketiranjem čak ni članova stranke, a kamoli građanstva” rekao je. Hebrang smatra da postoji očita želja za promjenama te da je Kosor imala dvije godine promjeniti ono što je Ivo Sanader učinio, ali da na žalost nije uspjela. Upitan koga vidi u drugom krugu rekao je da je Tomislav Karamarko apsolutni favorit. Za drugi krug uz Karamarka vidi i tri favorita – Jadranku Kosor, Darka Milinovića i Domagoja Ivana Miloševića. Ocijenio je da je Milanu Kujundžiću zbog njegovih agresivnih nastupa u posljednjih mjesec dana pao rejting.

Da Karamarka vide u drugom krugu rekli su i Ivan Jarnjak te Davor Stier.

Stier smatra kako bi bila dobra poruka da Karamarko pobijedi već u prvom krugu. Rekao je da rezultati ankete pokazuju da izaslanici misle kako Karamarko može demokratizirati, reformirati i ojačati HDZ “no, prava anketa bit će u nedjelju” rekao je Stier.

Božidar Kalmeta ocijenio je da će Karamarko pobijediti već u prvom krugu. Upitan kako to da nije uz Darka Milinovića Kalmeta je odgovorio kako smatra da je Karamarko taj koji može konsolidirati i integrirati stranku te je pravo rješenje za HDZ u ovom trenutku.

U Karamarkovu pobjedu na Općem saboru HDZ-a vjeruje i Gordan Jandroković koji je rekao da je Karamarko najbolji kandidat i ima najbolje karakteristike da obnovi HDZ. Upitan kako komentira rezultate ankete Nove TV po kojoj pobjeđuje Jadranka Kosor odgovorio je da ne vjeruje u relevantnost tog istraživanja jer prema razgovorima na terenu Tomislav Karamarko uvjerljivo vodi.

Darko Milinović rekao je novinarima da u drugom krugu vidi sebe te da ima potencijala za pobjedu u drugom krugu. Na pitanje kako gleda na rezultate istraživanja odgovorio je da je razgovarao s 90 izaslanika iz Ličko-senjske županije a niti jedan od njih nije bio obuhvaćen anketom. Upitan kako komentira da su se članovi predsjedništva okrenuli Karamarku Milinović je podsjetio da je 2000. Ivić Pašalić imao potporu 15 predsjednika županijskih odbora HDZ-a i to nije utjecalo na krajnji rezultat. Upitan što će biti sa strankom nakon izbora odgovorio je da će iz njih HDZ izići jači i snažniji, te će, kako je rekao, ponovno SDP-u klecati koljena od HDZ-a.

Na pitanje ima li on neko kodno ime rekao je da kad bi sebi tražio kodno ime dao bi si kodno ime Karamarko.

Član predsjedništva Ante Kulušić je, upitan kako komentira rezultate ankete, odgovorio da će po rezultatima anketa izaslanika na terenu Jadranka Kosor sigurno pobijediti na Općem saboru HDZ-a.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: