DOGOVORENI ČLANOVI IZBORNOG POVJERENSTVA. ZA SVAKU FUNKCIJU KOJA SE BIRA PO PET KUTIJA

18 05 2012

Objavljeno18.05.2012. u 12:30

Kosor: Dogovoreni članovi izbornog povjerenstva

CROPIX

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je da je predsjedništvo stranke na današnjoj sjednici dogovorilo članove izbornih povjerenstava za sva tijela koja se biraju na 15. Općem saboru 20. svibnja.

Kosor je kazala da se jedino nisu uspjeli dogovoriti oko kandidata za članove Visokog časnog suda.

“Prošli put na predsjedništvu HDZ-a bio je dogovor da predsjednički kandidati usuglase kandidate za Visoki časni sud. Četiri kandidata su se dogovorila, a Tomislav Karamarko je izašao sa svojim prijedlogom”, rekla je Kosor dodavši da na Saboru neće imati usuglašen prijedlog kandidata za Visoki časni sud.

Upitana kako komentira rezultate ankete Nove TV po kojoj je na prvom mjestu predsjednica HDZ-a Kosor je odgovorila da će o predsjedniku odlučivati izaslanici Općeg sabora. “Drago mi je da je anketa tako koncipirana i bilo bi mi drago da tako odluče i izaslanici Općeg sabora”, kazala je.

Važnim smatra osigurati tajnost glasovanja kako bi svaki izaslanik odlučio svojom glavom na dobrobit HDZ-a. Na upit o aferi prisluškivanja i je li ona imala kodno ime, Kosor je rekla da se ne radi o kodnom imenu “mi smo se šalili ali šala je upalila jer smo doznali neke stvari”.

Na novinarski upit koliko će glasačkih kutija biti na Općem izbornom saboru, zamjenik predsjednice Darko Milinović odgovorio je da će za svaku funkciju biti pet kutija kako bi se osigurala potpuna tajnost glasovanja.

H
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: