NAKON OVAKO LOŠEG PREDSTAVLJANA, KUJUNDŽIĆ, MILINOVIĆ I MILOŠEVIĆ NE MOGU ZAJEDNO OČEKIVATI 300 GLASOVA NA SABORU

17 05 2012
  • milošević, kujundžić, milinović

    KUJUNŽIĆ, MILOŠEVIĆ I MILINOVIĆ:

Kujundžić, Milošević i Milinović gostovali su na Novoj TV i HTV-u, dok su Kosor i Karamarko oba sučeljavanja izbjegli. Milinović je optužio Karamarka da njegovi ljudi vrše pritisak na članstvo.

  • Autor: Dr. K.|
  • Photo: pixsell |
  • Četvrtak, 17.05.2012 09:39

Tri dana prije stranačkih izbora u HDZ-u tri kandidata za predsjednika stranke, Darko Milinović, Milan Kujundžić i Domagoj Milošević, istoga dana pojavili su se na čak dva sučeljavanja. Prvo su u podne svoje stavove iznijeli na Novoj TV, a navečer su se ponovo našli u emisiji Otvoreno na HTV-u.

Jadranka Kosor i Tomislav Karamarko oba su sučeljavanja izbjegli.

Karamarko je nedolazak objasnio da ne može istodobno biti na dva mjesta, ‘ne mogu se klonirati’. Naime, odlučio je ispuniti obvezu prema članstvu stranke i biti na stranačkom skupu, a ne želi zabavljati naciju nastupom na televiziji.

Kosor nije željela dati odgovor zašto se ne želi sučeliti.

Njihov izostanak, naravno, komentirali su ostala trojica protukandidata koji su zaključili da je očito da se Karamarko i Kosor boje javnosti, javnog istupa i iznošenja programa, kojeg zapravo nemaju.

– Konačno se razotkrilo tko je tko u HDZ-u i tko se skriva i boji izaći pred kandidate na idućim parlamentarnim izborima. Kosor i Karamarko ne mogu biti kandidati za predsjednika HDZ-a. Oni neka budu predsjednici udruga. Kosor je zamračila demokraciju, Hrvatsku, sebe i HDZ. A Karamarko želi pobijediti u zatvorenom krugu i ne želi se predstaviti javnosti, rekao je Kujundžić.

– Mi biramo čelnika oporbe, naši članovi biraju svoje vodstvo. Mislim da bi bilo dobro da smo svi ovdje – dodao je Milinović.

– Svi imaju pravo čuti i znati tko su kandidati – nadovezao se i Milošević.

Sanader ipak gori od Kosor

Trojica kandidata su govorili o pritiscima na članstvo HDZ-a, a dok je Milinović otvoreno imenovao Karamarka, Milošević i Kujundžić su bili oprezniji te su samo potvrdili pritiske na ljude na terenu ali nikoga nisu željeli imenovati. Ustvrdili su da to rade ‘lokalni šerifi’ te da je takva prljava kampanja sramota za HDZ.

Također sva trojica smatraju da je po HDZ gori bio Sanader od Jadranke Kosor jer je napravio veću štetu.

Dotakli su se i suđenju HDZ-a u slučaju Fimi media, a jedino je Kujundžić decidirano protiv nagodbe s DORH-om, dok je za Milinovića i Miloševića ona ipak prihvatljiva.

Odgovarali su i na pitanja o aktualnoj temi prava gay zajednice u Hrvatskoj. Kujundžić je ustvrdio da ‘te ljude treba pustiti da žive svoj život ali neka ne idu na trgove i ulice’. – Takva osoba može biti suradnik, samo neka ne maše na poslu svojom seksualnom orijentacijom, dodao je Kujundžić.

Milinoviću također ne bi smetalo da mu suradnik bude gay, ali nije za širenje njihovih prava jer ‘im ova današnja dovoljno jamče sigurnost’. Istoga je mišljenja i Milošević.

Nadalje, pričajući o razočaranjima u vlastitim redovima, Milinović ističe kako ga je razočarao Božidar Kalmeta, a Milošević kako ga je razočarao Gordan Jandroković. Kujundžić, kako nije bio u predsjedništvu stranke, rekao je kako nije doživio razočaranje na toj razini.

Tko je Jadranki kupio broš

Zanimljivo je bilo kada su se Milinović i Milošević su se porječkali oko programa pa mu je Milinović rekao kako je on ipak iskusniji HDZ-ovac. Milošević mu je odgovorio kako je upravo to njegova prednost. Milinović je Miloševiću spočitao kako je Kosor kupio skupi srebrni broš. Milošević je priznao kako joj je kupio broš, ali o cijeni nije htio. Milinoviću je još poručio kako mu spominjanje broša ‘nije na čast’.

Svatko od kandidata objasnio je i što bi za stranku značila njegova pobjeda. Milošević tvrdi da bi njegova pobjeda donijela novi program po kojem bi HDZ postao moderna demokršćanska stranka, Milinović je naglasio da bi stranci donio pobjednički mentalitet i vjerodostojnost dok Kujundžić smatra da bi njegovim dolaskom na čelo HDZ-a zaživjelo načelo jedan član, jedan glas.

Na kraju, sva trojica su istaknuli kako namjeravaju surađivati s aktualnim premijerom, a Kujundžić kaže kako bi s Milanovićem otvorio i temu prijevremenih izbora, jer smatra njegovu Vladu nesposobnom i nekompetentnom. Kujundžić i Milošević ne vide najboljeg ministra u Vladi Zorana Milanovića, dok Milinović stidljivo ističe ministra Vrdoljaka, kao pozitivnog. Kao najgoreg Milinović ističe Jovanovića, a Kujundžić Čačića, iako su po njemu njih barem sedam katastrofalni.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: