DOSTA JE BILO BLJUTAVOG HDZ-a

16 05 2012

Tomislav Karamarko na predizbornom skupu u Zadru: Dosta je bilo bljutavog HDZ-a

  • Luka Gerlanc / CROPIX

Karamarko je u propagiranju svog programa kojeg je nazvao „nova hrvatska neovisnost”, okrenut analizi grešaka u prošlosti, glorificira Tuđmana i govori o povratku izvornom tuđmanizmu. 

Od svih kandidata za predsjednika HDZ-a koji su došli predstaviti svoj program interes za istup Tomislava Karamarka bio je najveći. Jer je, pored većine od 110 izaslanika na stranački sabor bilo i dosta članova znatiželjnih da čuju riječi nominalno najvećeg favorita. S njim su došli Ante Sanader, gradonačelnici Karlovca i Knina, ratni invalid Darko Beštek, a Kalmeta je posebno pozdravio dolazak Željka Dilbera koji sada nije ni u jednoj stranci.
Vjerojatno je pogrešno zaključivati na temelj dužine pljeska ili žara pjevanja stranačke himne Bože čuvaj Hrvatsku da su baš Karamarkove šanse najveće. Vidjet će se sve na dan izbora jer koliko se moglo osluhnuti raspoloženje izaslanika nakon skupa bilo je oduševljenih Karamarkom, ali bilo je i onih koji su se pitali gdje je bio proteklih 15 godina u radu stranke.

Naime, Karamarko je u propagiranju svog programa kojeg je nazvao „nova hrvatska neovisnost“, okrenut analizi grešaka u prošlosti, glorificira Tuđmana i govori o povratku izvornom tuđmanizmu. Račanova Vlada se zadužila višestruko od Vlada u vrijeme Domovinskog rata, napravila ideološki udarac na sve stvoreno 90-ih od govora o Tuđmanu kao operetnom generalu i diktatoru.

 Najperverznije je što ocem hrvatske demokracije proglašavaju Ivicu Račana, čovjeka koji je svoju karijeru gradio na muci hrvatskog naroda 1971. i 1972. godine. Ovi sada ukidaju proslavu na Blajburgu jer to rade iz svojih žlijezda, iz emocija, bez razmišljanja.
Analiziraju proteklih sedam godina Karamarko ne spominje imenom Sanadera i Kosor, govori o pljačkama i ružnoj slici stranačkog crnog fonda zbog kojeg je stranka na optuženičkoj klupi. O ulasku u EU govori kao rezultatu HDZ-a a o oporbi kao nesposobnim miševima koji ništa drugo ne rade nego pažljivo skupljaju greške HDZ-a i prezentiraju ih narodu prije izbora. – Zadnjih godina u HDZ-u je najgore što je proklamiran proces detuđmanizacije. A to znači dekroatizirati HDZ, izbaciti osnovnu političku doktrinu iz stranke.
A istovremeno su stvarali svoj kult, staviti se na mjesto na kojem može biti samo Tuđman. Postajemo nekakvi Europljani. Nemamo ništa protiv ulaska u EU, tamo su i drugi koji su nacionalisti, domoljubi koji vole svoj narod. Kod nas je domoljublje postalo nešto problematično. Ja se ne sramim reći da sam nacionalist, ali nisam šovinist.
  • Trebamo se vratiti korjenima, vratiti se Tuđmanu. Ovakav bljutavi HDZ kakav je bio proteklih sedam godina ne može se vratiti tim izvorima. Sad se HDZ demokratizira spontano na terenu, ljudi se žele organizirati da maknu s vlasti one koji nikad nisu željeli samostalnu Hrvatsku, rekao je Karamarko najavljujući da će u slučaju pobjede formirati Vladu u sjeni ili skup eksperata koji će raditi na konkretnim projektima za Hrvatsku.

    Štafeta za Karamarka?

    Splitski župan Ante Sanader, kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a, pitao je Karamarka da li će se zbog toga što je rođen 25. svibnja i za njega trčati štafeta? A Karamarko je rekao da se štafeta još trči za onog zločinca Tita, a za njega se neće trčati niti će se njegove slike stavljati u stranačke prostorije.

    Kalmeta: Izgubili smo dignitet i dostojanstvo

    – Mi smo kao stranka posljednjih godina izgubili dignitet, usuđujem se reći čak i dostojanstvo. Svatko može klevetati HDZ i govoriti o njoj što god hoće. To jedna ozbiljna stranka sebi se smije dozvoliti. Tomislav je čovjek koji govori mi, a ne ja. On će uvažavati organizacije na terenu, stranačku bazu a ne da se u vrhu stranke potezom pera mijenja ono što baza želi, rekao je Božidar Kalmeta.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: