KARAMARKU IZASLANICI VJERUJU ZBOG TIMA KOJI JE USPIO OKUPITI U KRATKOM VREMENU

14 05 2012

Tomislav Karamarko ima uvjerljivu prednost pred ostalim kandidatima za novog predsjednika HDZ-a, imajući jedinu ozbiljniju opoziciju u aktualnoj predsjednici stranke Jadranki Kosor i bivšemu ministru zdravstva Darku Milinoviću. Rezultati su to telefonskog istraživanja provedenog na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika koje su proveli Soundset, Politika plus i Preclarus komunikacije. Oko 45 posto ispitanih smatra da je Karamarko najbolji kandidat za HDZ u smislu jačanja stranke, povratka demokršćanskim korijenima te raščišćavanju negativnosti iz prošlosti. Oko 22 posto glasovalo je za Jadranku Kosor, 15 posto za Darka Milinovića, a 7 posto Dragu Prgometa. Milan Kujundžić i Domagoj Ivan Milošević dobili su manje od 5 posto. Karamarko bi, prema odgovorima ispitanih bio i najbolji predsjednik u smislu snažne oporbe SDP-u. Za njega je glasovalo 39,9 posto, za Progometa 22,3 posto, Milinovića14,8, za Miloševića 10,9, za Kujundžića 6,9, a za Jadranku Kosor 5,2 posto. Da je Karamarko dao najveći doprinos hrvatskoj državi u posljednjih dvadeset godina smatra 43,2 posto ispitanih. Da je to Jadranka Kosor smatra 35,8, a Milinović 20,4 posto ispitanih. Na pitanje Tko vam je prihvatljiviji za vodstvo HDZ-a?: 85,5 posto ispitanih je izabralo reformiste na čelu s Tomislavom Karamarkom, a njih 14,5 se opredijelilo za dosadašnje vodstvo na čelu s Jadrankom Kosor. Prema ispitanicima, Karamarko najviše od svih odgovora kandidatu koji će raščistiti afere u HDZ-u te stranku vratiti tradicionalnim vrijednostima i domoljublju.

 

P.S.

Kako to da je onaj koji je stranku napustio prije desetak godina i sada se u nju vratio, tako uvjerljivo vodi ispred aktualne predsjednice i Milinovića koji ima potporu samo u svom Gospiću?

U Jadrankinu timu je V. Šeks, kojeg ne mogu smisliti ni ‘snaderovi’ ljudi jer su bili svjedoci njegovih prijevara kojima je instalirao I. Sanadera na čelo HDZ-a. Članstvo dobro zna da sa Šeksom u igri nema iskrene suradnje HDZ-a s ostalim desnim strankama koje je on na daljinski rasturao i po potrebi okupljao. Ni drugi iz tima aktualne predsjednice nisu omiljeni izvan svojih uskih krugova (Bačić, Popijač, Đakić), a jedan od njih je rekao kad su ga birali na čelno mjesto njegove županije, da ga ne zanima tko podržava Jadranku, da mu je bitno samo da on bude izabran za županijskog čelnika.

Milinović i nema tima. Za pretpostaviti je da će noć uoči izbora povući svoju kandidaturu u korist J. Kosor.

Logično bi bilo da i Kujundzic i Prgomet povuku svoje kandidature i nastupe na Saboru kao dio jedinstvenog tima s T. Karamarko. Još će se puno toga dogadjati do subote:)

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: