KARAMARKO U VELIKOM TRGOVIŠĆU: TITO JE TREBAO ODGOVARATI ZA ZLOČINE NAD HRVATIMA

14 05 2012
Autor: HINA
Objavljeno: 14. svibnja 2012. u 15:12

Kandidat za predsjednika HDZ-a dodao je kako je »istinski tuđmanist« i kako bi Josip Broz po zapovjednoj odgovornosti morao odgovarati

VELIKO TRGOVIŠĆE – Predsjednički kandidat HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Velikom Trgovišću na 90. obljetnicu rođenja prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položio vijenac ispred njegova poprsja u dvorištu njegove rodne kuće.

Na novinarsko pitanje kako tumači da je Kumrovec, rodno mjesto Josipa Broza, posjećeniji od Velikog Trgovišća, Karamarko je odgovorio kako, nažalost, više ljudi posjećuje Kumrovec nego Veliko Trgovišće »iako bi Josip Broz Tito po zapovjednoj odgovornosti trebao odgovarati za zločine počinjene nad hrvatskim narodom nakon Drugoga svjetskog rata. Dodao je da je on »istinski tuđmanist«.

Potpredsjednik HDZ–a Ivan Jarnjak, koji je bio u pratnji Karamarka, rekao je da će u nedjelju na Općem izbornom saboru stranke sigurno biti promjena koje će tu stranku vratiti na mjesto koje zaslužuje, a to je, kako je ustvrdio, »najznačajnija stranka u državi«.U povodu obljetnice rođenja prvoga hrvatskog predsjednika, izaslanstvo Krapinsko-zagorske županije sa županicom Sonjom Borovčak na čelu, zajedno s predsjednikom Općinskoga vijeća Velikog Trgovišća, položilo je vijenac kod spomenika Franje Tuđmana ispred njegove rodne kuće.

U povodu obljetnice rođenja prvoga hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a, u spomen školi u Velikom Trgovišću – u organizaciji Zaklade državnog zavjeta – održava se simpozij o Tuđmanu kao obnovitelju moderne Hrvatske na kojem je sudjelovala predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Kao kadidatkinja za predsjednicu HDZ-a, Jadranka Kosor predstavit će se večeras izaslanicima 15. općeg sabora u sjedištu krapinsko–zagorske organizacije te stranke u Krapini.

Poslijepodne bi u Veliko Trgovišće, općinu koja danas slavi svoj dan, kako je najavljeno, trebao stići još jedan predsjednički kandidat HDZ-a – Milan Kujundžić

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: