ANKICA TUĐMAN NAZOČILA KUJUNDŽIĆEVOM SKUPU ZATO ŠTO JE BIO JAVAN

14 05 2012
  • Ankica Tuđman

    Izbrisani

    Ankica Tuđman o ‘simbolu državotvornosti’, renesansi HDZ-a

    Photo: Pixsell

Izbrisani

Ankica Tuđman o ‘simbolu državotvornosti’, renesansi HDZ-a

Vođenje politike detuđmanizacije u vrijeme Sanadera, Ankica Tuđman doživljavala je osobno i bolno, a posebno teško je podnosila ‘bjesomučnu hajku na predsjednika Tuđmana i ogromnu količinu izrečene i napisane laži, neistina i krivotvorina’ od 2000. godine dolaskom Mesića i šesteročlane koalicije na vlast.

  • Autor: dnevno.hr|
  • Photo: Pixsell |
  • Nedjelja, 13.05.2012 13:13

Dolazak na izborni nastup Milana Kujundžića kandidata za predsjednika HDZ-a, i Drage Prgometa, kandidata za njegova zamjenika, ne pretpostavlja svrstavanje obitelji Tuđman uz jednog od kandidata, kaže Ankica Tuđman u intervjuu za Večernji list u kojem se osvrnula na stvaranje HDZ-a, stranke čijim se članom smatrala već 1987. i 1988. kada je sa suprugom Franjom Tuđmanom sudjelovala na svim predavanjima o programu i značenju osnivanja ogranaka HDZ-a. Da nije više na popisu HDZ- a doznala je iz medija u vrijeme kada je predsjednik stranke postao Ivo Sanader i 2002. izvršio reviziju članstva. Iako nije tražila ponovno učlanjenje, smatra kako se vodstvo HDZ-a mora ispričati svima koji su samovoljom pojedinaca brisani iz članstva HDZ-a.

Osim toga, vođenje politike detuđmanizacije u vrijeme Sanadera, Ankica Tuđman doživljavala je osobno i bolno, a posebno teško je podnosila ‘bjesomučnu hajku na predsjednika Tuđmana i ogromnu količinu izrečene i napisane laži, neistina i krivotvorina’ od 2000. godine dolaskom Mesića i šesteročlane koalicije na vlast.

– Za većinu hrvatskih ljudi predsjednik Tuđman je simbol kako se unatoč protivljenju i velikih sila i ratne agresije mogu ostvariti nacionalni interesi, tj. hrvatska samostalnost i sloboda. On je uspio ostvariti taj cilj jer je poznavao povijest malih naroda u Europi, a od međunarodnih čimbenika nije za Hrvatsku tražio ništa što ne bi vrijedilo i za druge. Detuđmanizacija znači suprotno od toga – bespogovorno slušati velike. Mesić je osobno mrzio predsjednika Tuđmana i činio je sve – od laži do krivokletstva – da ga diskreditira. Nema bitnih razlika među službenim hrvatskim politikama koje su prodavale hrvatske interese, opravdavajući to ciljem “Nema alternative EU” – rekla je Ankica Tuđman.

Novo vodstvo će ispraviti dosadašnje pogreške

Smatra da je kriminalna aktivnost Sanadera stvar suda i ne želi ju komentirati. Nada se da će stranka ograditi od politike koju je vodio bivši premijer, a ne može prihvatiti da se cijeli HDZ kriminalizira i optužuje. Kaže i da je pogrešno optuživati Jadranku Kosor za Sanaderove pogreške, jer je na čelo stranke došla u vrlo teškim okolnostima.

– Po mojem mišljenju, dobro je da postoji veći broj kandidata za novo vodstvo HDZ-a za koje će se zastupnici na saboru HDZ-a moći opredijeliti. Za HDZ je dobro što je ponovno među članstvom zavladala atmosfera iz 1990-ih i što se to osjeća od osnovnih ogranaka do županijskih organizacija – kaže Ankica Tuđman.

Skupu na predstavljanju kandidata za predsjednika HDZ-a dr. Kujundžića i kandidata za zamjenika dr. Prgometa prisustvovala je, kaže, jer je bio javan, mogao je prisustvovati svatko tko je želio čuti njihov program i prijedloge za budući rad Hrvatske demokratske zajednice.

– Temelji stranke i dalje su čvrsti i to se vidi po zbivanjima u ograncima HDZ-a. Bit će izabrano novo vodstvo koje će ispraviti dosadašnje pogreške. Pogreške su pogreške pojedinaca iako stranka trpi kritike zbog toga. Oni koji bi željeli ukinuti HDZ ne žele dobro Hrvatskoj. HDZ je i sada najjača oporbena stranka i vjerujem da će ubrzo s novim vodstvom i programom ponovno biti najjača stranka zaključuje supruga pokojnog hrvatskog predsjednika.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: