KARAMARKO U RIJECI PRED 150 ČLANOVA GOVORIO O DETUĐMANIZACIJI STRANKE KAO IZVORU PROBLEMA U HDZ-u

11 05 2012
Podijeli

Tomislav Karamarko (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)
Tomislav Karamarko (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Kao prvi od kandidata za predsjednika HDZ-a u Rijeci je pred oko 150 članova stranke svoj program Nove hrvatske neovisnosti predstavio Tomislav Karamarko.

U svom je obraćanju okupljenima kazao da će HDZ biti upisan zlatnim slovima u hrvatsku povijest, no i podsjetio da je u dva navrata stranka iznevjerila svoje birače i izgubila izbore zbog kriminala i osobnih interesa ljudi s iskaznicama HDZ-a i detuđmanizacije.

‘Detuđmanizacijom HDZ-a počinje put prema provaliji pa je HDZ postao neprepoznatljiva i ideološki dehidrirana struktura, čiji se članovi bore za svoje pozicije i sinekure’, kazao je Karamarko poručujući da se stranka mora vratiti političkom učenju Franje Tuđmana jer, kazao je, ne može biti ni za Pavelića ni za Tita koji predstavljaju totalitarne sustave.

>> Karamarko: Koalicija sa srpskih strankama je ponižavajuća

Nužna je i decentralizacija i demokratizacija stranke, a ako aktualno vodstvo ostane na čelu stranke HDZ će na sljedećim izborima dobiti 15 posto glasova, a na onima poslije će nestati s političke scene.

Aktualnom vodstvu Karamarko zamjera i što kampanja za predsjednika traje predugo pa se pretvorila u predstavu za hrvatsku javnost i one koje su dobili izbore, a njihovih 200 dana na vlasti, kazao je, osim prepotencije, neinventivnosti, malodušnosti i uhljebljivanja vjernih i podobnih, ne obećava napredak.

‘Ako pobijedim Hrvatska će biti moj prioritet’, rekao je Karamarko ističući da vodi pozitivnu kampanju i ne spominje protukandidate, no da je, otkako je proglašen blagim favoritom postao metom napada pa je i povezivanje s tvrtkom Soboli kao i prozivanje da je kao ministar potpisao ugovor s Fimi medijom usmjereno ka njegovoj kompromitaciji i blaćenju. (Agencija VLM)

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: