IAKO FORMALNO NIJE ČLAN I NE ĆE BITI IZASLANIK NA SABORU, SVI PREGOVARAJU S PAŠALIĆEM

11 05 2012

Svi u HDZ-u pregovaraju s Ivićem Pašalićem

Pašalić: Susreo sam se sa svim kandidatima iz HDZ-a

Na razgovoru našli su se navodno i Vladimir Šeks i Ivić Pašalić. Tema: budućnost HDZ-a!

Piše: Davor Ivanković

Ha, iz kojeg stožera vam je došla ta vijest, da pogodim… – bila je reakcija “prvog” doktora Ivića Pašalića na upit je li istina da se 3. svibnja sastao s Vladimirom Šeksom. Takvo druženje može biti čudno, s obzirom na to da Šeks zdušno zastupa kandidaturu Jadranke Kosor, a za Pašalića se, kao opet važnog, ionako priča da mu je svjetonazorski najbliži od kandidata – dr. Milan Kujundžić. Šeks je u kampanji i slabo dostupan, no Pašalić, hladan “k’o špricer” kaže:

– Prošlih tjedana susretao sam se sa svim kandidatima za predsjednika HDZ-a ili s njihovim najbližim suradnicima, razgovarali smo o budućnosti HDZ-a.

I U RATU SE PREGOVARA

A među kandidatima traje pravi rat. Rabe se sva sredstva, prljava kampanja, ogoljuju se i tračaju međusobno. No, kao i u ratu, to ne znači da među različitim taborima nema komunikacije. Naprotiv. – Komunikacija je oblik rata – kaže jedan od sudionika igre. Kao što svi akteri očito priznaju da Pašalić ima određenu težinu i utjecaj na izbore koji se upravo provode, premda nije još formalno “vraćeni” član HDZ-a, tako u međusobnoj komunikaciji pokušavaju ispipati puls protivnika. O čemu su to mogli razgovarati Pašalić i Šeks? Na prvu, valjda o mogućoj suradnji Kujundžića i J. Kosor? Kako, kad su ljuti protivnici? Istina, Kujundžić je ovih dana predao buket ruža i poljubio J. Kosor, no može li se iz toga izvlačiti zaključak o suradnji? Možda je samo bio pristojan. Uostalom, svi mudri kandidati moraju znati da, ako J. Kosor i izgubi, svejedno će raspolagati određenom moći u HDZ-u. Priličan broj zastupnika HDZ-a u Saboru potporu daje, primjerice, njoj.

Kujundžić je, međutim, u cijelu ovu utrku krenuo nakon što je zaključio da J. Kosor više ne može voditi HDZ. I suradnju potom ponudio Karamarku, Miloševiću, a u prvoj fazi čak i Milinoviću.

A plan B?

Pregovarati, dakle, s taborom J. Kosor, makar i o situaciji “što raditi ako ne prođem u drugi krug, kuda će otići naši glasovi”, bilo bi totalno neprincipijelno. Stoga je vjerojatnije da je i ovdje riječ o spinu. Tu možda pripada i vijest da Šeks, jer Jadranki ne ide dobro, razmišlja o planu B. Ovih su se dana ipak svi fokusirali na (udaranje) Karamarka. Uđe li on u drugi krug, na “pale” glasove kojih od kandidata može tada računati? To je pitanje vrijedno novih sastanaka.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: