HEBRANG S GENERALSKIM ZBOROM: GOTOVINU NA KANARE NIJE POSLAO KARAMARKO

11 05 2012

Hebrang: Gotovinu na Kanare nije poslao Karamarko

  • Andrija Hebrang

Spin za spinom u ‘presudnim danima hrvatske desnice’

Hebrang: Gotovinu na Kanare nije poslao Karamarko

Pojašnjavajući svoje mišljenje o ulozi Tomislava Karamarka u uhićenju generala Gotovine, Hebrang je ‘upozorio na činjenicu da je naš general uhićen na Kanarskim otocima’. – Bio sam tamo i stoga znam da to područje nije prikladno za boravak jednog bjegunca, malo je naime opcija za bijeg. Mogao je boraviti negdje u Južnoj Americi i nitko ga nikad ne bi pronašao, rekao je Hebrang.

  • Autor: Dr. K.|
  • Photo: pixsell |
  • Petak, 11.05.2012 17:01
 

Izbori u HDZ-u podijelili su i članove Hrvatskog generalskog zbora od kojih neki podržavaju Tomislava Karamarka, drugi aktualnu predsjednicu Jadranku Kosor dok su se neki opredjelili za Darka Milinovića i Milana Kujundžića.

Kako piše Novi list, predsjednik HGZ-a Marinko Krešić i kolege sastali su se sa Andrijom Hebrangom koji im je pokušao objesniti zašto je Karamarko najbolja ocija za HDZ. Ipak saznaje se da Hebrang prisutne nije uspio uvjeriti da podrže Karamarka nego su ostali pri svojim stavovima. Primjerice, Ljubo Ćesić Rojs i dalje je za Jadranku Kosor te je naglasio da o ‘Karamarku s terena stižu zabrinjavajuće informacije o metodatama kojim se služe njegovi ljudi’.

Generale je posebno zanimala uloga Karamarka u uhićenju Ante Gotovine, a Hebrang im je pokušao objasniti da je on samo provodio državnu politiku.

– Osim toga, upozorio sam ih na činjenicu da je naš general uhićen na Kanarskim otocima. Bio sam tamo i stoga znam da to područje nije prikladno za boravak jednog bjegunca, malo je naime opcija za bijeg. Mogao je boraviti negdje u Južnoj Americi i nitko ga nikad ne bi pronašao. Mislim da je Gotovina došao na Kanarske otoke jer nije više želio da Hrvatska bude njegov taoc, rekao je Hebrang.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: