PODMETANJE MILIJANU BRKIĆU

8 05 2012

Davor Ivanković, 
Petar Grubišić

– Znao sam da će se sada u kampanji krenuti na Karamarka i mene prljavo, no da će to izgledati ovako maštovito, to nisam očekivao – kaže Milijan Brkić Vaso, glavni operativac Tomislava Karamarka i njegova desna ruka iz vremena dok je bio ministar policije. Na Karamarka se usmjerila “teška artiljerija” iz svih smjerova. Pa tako i priča da se njegov operativac sastao s Ivom Sanaderom u Cropubu kraj Doma sportova kako bi uglavili obaranje ZKP-a i oslobodili Sanadera tereta brojnih optužnica.

– Točno je da sam bio u Cropubu, na poziv Vice Vukojevića, čiji je sin Višeslav vlasnik. Točno je da su za jednim stolom sjedili Višeslav, Ivo Sanader i njegov odvjetnik Goran Suić. Pozdravio sam ih i otišao za drugi stol te dočekao Vicu Vukojevića. Razgovarali smo 15-ak minuta te sam nakon toga otišao u obližnji hotel Panorama, naći se s Antom Sanaderom, šefom splitsko-dalmatinskog HDZ-a. Nakon toga imao sam još jedan sastanak u hotelu Sheraton – kaže Brkić.

Google Oglasi

EAPC, Dubrovnik, Croatia
You are invited to political and PR professionals gathering this May! eapc2012.eu/register/

Podmeću “kolege”

– Sve ostalo tek su teške i smiješne konstrukcije i znamo odakle dolaze – dodaje i očito smatra kako im ta podmetanja plasiraju “kolege” protukandidati. Smatra da se ipak ide preprljavo. Na pitanje je li i zašto pozdravio Sanadera i Suića, Brkić kaže da je to bila elementarna pristojnost. – Osim toga, ja sam osobno sudjelovao u dijelu istraga protiv Sanadera i tko bi mogao “popiti” priču da se sada Sanader nada kako ćemo mu Karamarko i ja pomagati, pa to je više nego smiješno – tvrdi Brkić.

Njegove tvrdnje potvrđuje i osoblje restorana Cropub, a posebno naglašavaju činjenicu da je Zoran Gobac, za kojega se tvrdi da je bio u društvu Sanadera i Brkića, upravo u to vrijeme bio u Poreču, na finalu rukometnog kupa. Istina, bio je na ručku, ali s porečkim gradonačelnikom.

Priču pokrenuo portal

Inače, dramatičnu priču o susretu Brkića, zamjenika bivšeg šefa policije Karamarka, s omraženim Sanaderom, objavio je u subotu jedan portal čiji se novinar slučajno zatekao u spomenutom lokalu kod zagrebačkog Doma sportova. Priča se potom lako uklopila i u unutarstranačke bitke koje se vode između protukandidata za predsjednika HDZ-a. Tijekom kampanje, u Virovitici, teme se dotakla i aktualna predsjednica stranke Jadranka Kosor.

– Riječ je o dubokoj i trajnoj vezi i činjenici, kao što znate, da gospodin Karamarko, koji se poziva na borbu protiv korupcije, nije, zapravo, bio tako snažan i odlučan u vrijeme prije moga dolaska na čelu Vlade RH – izjavila je. U manje od dva tjedna finala predizborne kampanje u HDZ-u valja očekivati još ovakvih dramatičnih priča i “priča”. Bivši premijer jučer pri ulasku u sudnicu nije želio komentirati tu temu.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: