JADRANKA SE HVALI DA JE NA UDARU SVIH A NE SAMO JEDNOG KANDIDATA

7 05 2012
Autor: PolitikaPlus

 

Jadranka Kosor, predsjednica Hrvatske demokratske zajednice i kanidat za predsjednicu na predstojećim izborima, rekla je u Osijeku kako stranci treba rukovodstvo “koje neće okretati kapute”.

Odgovarajući na pitanja novinara kako komentira današnju izjavu predsjedničkog kandidata Tomislava Karamarka da je kampanja počela prljavo, Kosor je rekla kako se ona osobno može “pohvaliti” da je na udaru svih predsjedničkih kandidata.

Posebno važnim ocijenila je da predstojeći izbori proteknu slobodno, bez pritiska i da najbolji kandidat bude izabran na “temelju biografije i svoga rada”, dodavši kako ona zapravo i nema klasičnu kampanju jer je u svom proteklom radu pokazala i dokazala svoj stav i odnos prema HDZ-u, posebno istaknuvši završetak pregovora s EU kao i prethodnu deblokadu pregovora.

Na pitanje kako ocjenjuje Karamarkovu izjavu da je on pokrenuo borbu protiv korupcije i kriminala, Kosor je rekla “zna se da je njega doveo Ivo Sanader”, dodavši kako se može postaviti pitanje zašto kao ministar MUP-a nije reagirao na određena saznanja, koja su postojala vezano za te negativne procese, već je to “pokrenuo početkom srpnja 2009. godine”, dodavši kako i dalje ostaje pitanje s kojim se članstvo HDZ-a treba suočiti, a odnosi se na one osobe koje imaju razne tvrtke, te da “treba vidjeti da li su poslovali s državom i imali koristi od toga”.

Na upit odnosi li se to i na Tomislava Karamarka, rekla je da ne želi govoriti o pojedincima, te da je posao oko utvrđivanja eventualnih negativnosti stvar Državnog odvjetništva i Uskoka.

Kazala je kako je Karamarka osobno predložila za nositelja liste u III. izbornoj jedinici na proteklim parlamentarnim izborima, gdje mu je protukandidat bio Radimir Čačić, očekujući da će se konfrontirati Čačiću, ali da nikada “protiv Čačića nije rekao ni riječi”.

Na novinarski upit zašto i ona kao predsjednica Vlade nije iznosila podatke o negativnostima svojih stranačkih kolega, korupciji i kriminalu, rekla je “jesam, ali dalje je to posao nadležnih državnih tijela”. Kosor je istaknula kako je tijekom svoga rada u HDZ-u “potrošila mnogo cipela za razliku od Karamarka, koji je u stranku ušao u zadnji trenutak kada su mu sve druge šanse propale”.

Na pitanje kako ocjenjuje potporu koju je Slavonija dala Tomislavu Karamarku i današnjim prisustvom velikog broja izaslanika za Sabor HDZ-a u sklopu početka njegove kampanje u Osijeku, te potporom deset županijskih čelnika HDZ-a, koju su objavili u petak, Kosor je rekla “vidite u čijem sam društvu, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Tomislava Ivića i predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Josipa Salapića, koji su regularno izabrani predsjednici HDZ-a na županijskog i gradskoj razini”.

Komentirala je Petra Lagatora, zamjenika predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Osijek, koji je potporu dao Tomislavu Karamarku, istaknuvši kako ju je još na Veliki petak toliko hvalio, “da mislim da nikada nisam dobila toliko pohvala za svoj rad, što možete pročitati i na mojim stranicama”.

Bilo ga je prekrasno slušati, kazala je dodavši, kako “nije tako davno kada me je javno podržavao”. Večeras sam došla u Osijek da sa svojim stranačkim kolegama razgovaram o budućem radu i putu HDZ-a, rekla je Kosor, prije sastanka sa svojim stranačkim kolegama u prostorijama HDZ-a.

 

Izjave je novinarima dale ispred prostorija, a u pratnji joj je bio i Vladimir Šeks, potpredsjednik stranke.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: