JADRANKA PROGLEDALA

7 05 2012

Kosor u Vukovaru: Tek sad vidim tko je kakav u HDZ-u

Na sastanak s predsjednicom stranke nije došao predsjednik županijskog ogranka HDZ-a Božo Galić

Povećaj Kosor u Vukovaru: Tek sad vidim tko je kakav u HDZ-u

Piše: Branimir Bradarić/VLM

U sklopu svoje kampanje za predsjednicu HDZ-a aktualna predsjednica stranke danas je održala sastanak s vukovarskim članstvom kojem je predstavila svoj program.

– Imali smo odličan razgovor. Ponovila sam im što sam do sada napravila i što sam sve radila. Rekla sam im i, kada budu razmatrali za koga će glasovati od kandidata, da imaju u vidu koliko je tko puta  bio u Vukovaru, ali i što je napravio za građane ove županije, branitelje i prognanike. Mislim da je to jako važno – rekla je Kosor.

Zanimljivo je da na sastanku nije bio župan Božo Galić koji je i predsjednik županijske organizacije HDZ-a. Uz Galićev upadljiv je bio izostanak i još nekih viđenijih članova HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. Podsjetimo da je prije nekoliko dana ova županijska organizacija javno dala podršku Tomislavu Karamarku u utrci za predsjednika HDZ-a.

Mislim da taj način ŽO i njena predsjednika nije dobar. Ne bih o tome posebno govorila, ali mislim da je županu Galiću danas bilo mjesto ovdje jer ipak sam ja predsjednica HDZ-a i jedan od kandidata za predsjednika stranke. Svi bi kandidati trebali imati iste uvjete u izbornoj utrci, ali i jednaku infrastrukturu – rekla je Kosor.

Dodala je da, otkako nije premijerka, a posebno otkako je počela utrka za predsjednika HDZ-a, uvidjela tko je tko, odnosno tko je ostao uz nju sve to vrijeme, ali i tko je od onih za koje je nekad bila najbolja premijerka i predsjednica okrenuo leđa.

– Nisam posebno razočarana, ali sada se vidi tko je čvrst, prav i odlučan. Teško je raditi s ljudima koji su tri puta okretali kapute jer će isto to napraviti i četvrti put. Istina je da su jedni otišli, ali su zato drugi došli – istakla je Kosor koja nije željela posebno komentirati međusobno iznošenje prljavoga rublja između predsjedničkih kandidata. Kako kaže, ona govori samo činjenice i nikoga ne napada te smatra da članstvo treba znati tko je radio što, kada i gdje proteklih godina, a posebno oni koji se pozivaju na retuđmanizaciju stranke.

– Ako je to činjenica, zašto ne bih govorila o nekima koji su nakon izbornog poraza napustili stranku ili kada je i tko iz ureda predsjednika Mesića slao razne transkripte. Isto tako i tko je locirao generala Gotovinu – rekla je Kosor. Na sastanku u Vukovaru uz Kosor su bili Vladimir Šeks, Andrej Plenković, Josip Salapić, Petar Čobanković, Tomislav Ivić, Josip Đakić. Među okupljenima je bio i Tihomir Purda, vukovarski branitelj čijem je sinu Kosor kuma.

 

 

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s




%d bloggers like this: