ONI KOJE PODRŽI ANKICA, NEVENKA, STJEPAN I MIRO TUĐMAN REDOVITO GUBE IZBORE – ZAŠTO?

5 05 2012

Obitelj prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana – supruga Ankica, kćer Nevenka i sin Stjepan, došli su na prvu javnu tribinu Milana Kujundžića i Drage Prgometa, kandidata za predsjednika i zamjenika HDZ-a, koja je održana u Maloj dvorani Koncertne dvorane Lisinski.

– Da, došli smo im dati podršku – rekla je Ankica.

Zbog čega – upitali su novinari?

– Zato što su najbolji kandidati.

Novinari su rekli da se i Karamarko često poziva na Tuđmana, a Ankica je na to odgovorila: “Nek se poziva. To ne znači ništa, ako se netko poziva. Pitanje je šta tko radi” – dodala je Ankica.

Inače, Mala dvorana u Lisinskom bila je pretijesna da primi sve znatiželjne članove HDZ-a koji su htjeli čuti doktorski dvojac koji bi na izborima 20. svibnja želio preuzeti vođenje HDZ-a.

– Nas nećete birati na četiri godine, nego samo na godinu dana do slijedećih lokalnih izbora. A nakon toga podastrt ćemo vam račune i reći šta smo napravili, a vi ćete reći jesmo li zadovoljili – rekao je dr. Drago Prgomet naglašavajući kako će oni čim preuzmu stranku promijeniti Statut i vratiti dostojanstvo svakom članu HDZ-a da neposredno bira svoga predsjednika i ostale stranačke čelnike.

– Mogu li nas u novi početak povesti oni koji su stranku doveli na ovako niske grane i oni koji su po prirodi posla morali znati za kriminal i oni koji ne žive demokršćanskim načinom života – zapitao se dr. Kujundžić na opće oduševljenje prisutnih koji su dugotrajnim pljeskom pozdravili njegov govor.

Milan Kujundžić je zahvalio obitelji Tuđman na podršci, a cijela dvorana je na spomen pokojnog predsjednik Tuđmana ustala i nekoliko minuta fanatično pljeskala.

– Izgubili izbore, a oni bi opet vodili. Doveli su stranku na stup srama i oni kažu da bi je opet vodili. Drugi pak igraju nisko i nedemokratski. Hvale se javnim potporama, a te potpore ja nazivam javnom trgovinom. Dosta nam je bilo komunizma i manira iz komunizma – rekao je dr.Kujundžić naglasivši kako bi te nazvao IZG – interesna zajednica gubitnika.

– To nije HDZ kakav mi želimo – dodao je on, naglasivši kako u ovu utrku za predsjednika i zamjenika HDZ-a idu ne zbog fotelja, nego da stranku vrate na staze stare slave.

Osvrnuo se i na optužnicu protiv HDZ-a nazivajući je političkom.

– Neka se procesuiraju svi lopovi iz HDZ-a, ali ima lopova i u HNS-u, SDP-u i IDS-u – dodao je on.

Osim Tuđmanovih na skup Kujundžića i Prgometa došli su i mnogi poznati članovi te stranke iz vremena dok ju je vodio predsjednik Tuđman. Tako se pojavio Ivan Aralica, Joso Škara, Neven Ljubičić, Đuro Njavro, mlađi Bobetko, Ante Zvonimir Golem, novoizabrani predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a i mnogi drugi

Ante Zvonimir Golem postavio je Kujundžiću i Prgometu nekoliko pitanja. Pitao ih je šta misle o Franji Tuđmanu. Stjepanu Mesiću, Ivi Sanaderu, te o povratku izbrisanih i istjeranih članova HDZ-a. Odgovor na svako pitanje publika je pozdravila dugotrajnim pljeskom. Golem je naglasio kako će ista pitanja postaviti i drugim kandidatima za predsjednika HDZ-a.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: