MILINOVIĆ MISLI DA JE BIO MANJI GRIJEH BITI UZ SANADERA NEGO UZ MESIĆA

5 05 2012
Piše: Iva Vidović/VLM
 

U prepunoj dvorani gospićkoga kina lički poklonici HDZ-a mašući stranačkim zastavicama došli su dati podršku Darku Milinoviću u njegovoj političkoj borbi za čelno mjesto te stranke. U podužem izlaganju kojega je nerijetko prekidao pljesak, Milinović je prozvao svoga protukandidata Tomislava Karamarka, ali i bivšeg stranačkog šefa Ivu Sanadera.

– Miroslav Tuđman jučer je u intervjuu rekao da se neki kandidati moraju odrediti prema Ivi Sanaderu. Dajem mu za pravo i poštujem ga, ali danas će čuti nešto što ja mislim. Neki se kandidati moraju odrediti prema Sanaderu i ne zaboravimo, neki kao Tomislav Karamarko, odrediti prema Stipi Mesiću. Ja sam hrabar i reći ću istinu. Krenuo sam s Ivom Sanaderom otvorena srca. Vjerovao sam mu i svi ste vjerovali. Htio sam sudjelovati zajedno s vama i govorio sam hajdmo vratiti pobjednički mentalitet tada 2000. godine kada je HDZ bi na koljenima, kada smo imali od 5 do 10 posto i došao sam i otvorena srca sudjelovao u povratku, u revitalizaciji HDZ-a i pobijedili smo. Ali kukavički odlazak Ive Sanadera nema opravdanja. Kukavički odlazak kada je zemljom zavladala kriza, kada nismo znali hoćemo li za mjesec, dva ili tri imati mogućnost isplatiti mirovine i plaće je kukavički čin izdaje HDZ-a. I danas ja ovdje želim otvoreno reći o tome jer ako ćemo suditi po onome što sada znamo je kriminalna uloga Ive Sanadera u vođenju HDZ-a. Ja u tome imam čiste ruke, ja u tome nisam sudjelovao, ja osuđujem svaki kriminal, svakog onog koji se ogrezao na kriminal, koji je ukrao, koji je bacio na koljena HDZ mora odgovarati i to je moj odgovor Miri Tuđmanu, objasnio je Milinović oštrim tonom te krenuo na protukandidata Karamarka.

– Tko je taj koji je odgovoran da nam je korupcija toliko kucala gotovo na sva vrata. Ako sam ja rekao svoj stav onda i neki drugi moraju reći koji su bili bliski i Sanaderu i Mesiću. Tko je bio šef tajne službe, tko je imenovan za ministra unutarnjih poslova na blagoslov Ive Sanadera i Stipe Mesića? Govorim istinu koja mora odjeknuti hrvatskom javnošću, mora odjeknuti ne samo među našim izaslanicima, ona mora odjeknuti Hrvatskom jer HDZ treba Hrvatsku, ali i Hrvatska treba HDZ-u. Postavljam pitanje tom Karamarku zašto u posljednjih osam godina nije, a bio je na čelu tajnih službi i MUP-a, spriječio ovakve razmjere kriminala, zaštitio nacionalne interese? To je pitanje na koje hadezeovci, ali i cijela Hrvatska mora imati odgovor, poručio je Milinović.

Zapitao se zašto oni koji su bili na čelu MUP-a posljednjih osam godina “nisu spriječili te razmjere kriminala. Ako to Tomislav Karamarko ne odgovori u roku dan, dva pozivam ga javno povuci svoju kandidaturu jer ti si taj koji si suodgovoran za ovakve razmjere korupcije u Hrvatskoj”.

– Kaže Tomislav Karamarko, ja se borim protiv korupcije, vidiš koliko sam hadezeovaca pospremio u zatvor. Pa nije to borba protiv korupcije. Stvarna borba protiv korupcije je uvjetovana međunarodnom zajednicom. Da nije bilo međunarodne zajednice i da nije bilo medija koji su upozoravali osam godina da se nešto krupno događa u našoj državi sumnjam da bi bila razotkrivena korupcijska afera koja nagriza i nacionalne interese hrvatske države. I zato se želim zahvaliti i međunarodnoj zajednici i medijima jer oni su odgovorni i oni su zaslužni zašto je danas Hrvatska gotovo punopravna članica Europske unije, poručio je.

Osvrnuo se i na prozivke da je sudjelovao u kriminalnim radnjama unutar stranke rekavši kako je “teško kada dođete u takvu situaciju objasniti cijeloj Hrvatskoj što je istina. Kada se bavite visokom politikom, kad uđete u ring koji se zove politička utakmica, ponekad primate udarac ispod pojasa, ali i zbog grešaka koje sam i ja radio. Mislim da je danas pošteno reći da si radio neke greške i pokušati ispraviti neke greške koje sam napravio, ali ne zlonamjerno. Ima i trenutaka kada nemate odgovore, kada vam podmeću i onda je teško, a kad je teško onda se oslanjate na one koji su vam najbliži. Kada je teško onda imate obitelj, onda tražite potporu, onda imate obitelj. Oni su moja snaga, završio je Milinović uz podršku svoje obitelji koja mu se na kraju njegovog izlaganja pridružila na pozornici.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: