4. M. KUJUNDŽIĆ I D. PRGOMET

5 05 2012
'Hrvatski narod je u beznađu i čeka nešto novo i istinsko'

03.05.2012 | 13:15 KUJUNDŽIĆ I PRGOMET ZA ČELNIKE HDZ-A

‘Hrvatski narod je u beznađu i čeka nešto novo i istinsko’

Milan Kujundžić i Drago Prgomet predali su danas u središnjici HDZ-a svoje kandidature za predsjednika i zamjenika stranke.

opširnije

———————————————————————————————-

Autor: PolitikaPlus

KUJUNDZIC I PRGOMET TRAZE ODGODU ROKA ZA PREDAJU LISTA S POTPISIMA DO NEDJELJE, 20. SVIBNJA U PODNE

Kandidati za predsjednika te za zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Milan Kujundžić i Drago Prgomet priopćili su da će od Središnjeg odbora stranke zatražiti da rok za predaju lista s potpisima koje prate kandidature produži do nedjelje, 20. svibnja u podne, tako da se potpisi od izaslanika mogu prikupiti kad se oni okupe na stranačkom saboru.

Po Pravilniku o izbornoj promidžbi, da bi kandidati i formalno postali kandidatima za čelna mjesta HDZ-a na 15. općem saboru HDZ-a, moraju prikupiti potreban broj potpisa izaslanika općeg sabora do 19. svibnja u podne.

Promjena odluke i produženje roka nužno je “da bi se ovi izbori u HDZ-u uistinu mogli nazvati demokratskim”. Postojeće rješenje onemogućava kandidaturu najvećem dijelu članova HDZ-a koji žele sudjelovati u unutarstranačkim izborima jer “osim za nekolicinu iz vrhuške, praktično je nemoguće prije okupljanja svih izaslanika na stranačkom saboru prikupiti stotine potrebnih potpisa”, ističu u priopćenju Kujundžić i Prgomet, koji napominju da promjenu odluke traže “nakon brojnih poziva izaslanika za 15. opći izborni sabor HDZ-a iz Hrvatske, ali i iz iseljeništva”.

“Zato očekujemo da će Središnji odbor HDZ-a prihvatiti ovaj prijedlog, koji je važan kako za ove izbore, tako i za budućnost stranke. Za HDZ to nije nikakva novost, to je povratak dobroj demokratskoj praksi HDZ-ovih izbornih sabora za vrijeme dok je stranku vodio dr. Franjo Tuđman”, ističu Kujundžić i Prgomet.

Središnji odbor HDZ-a održat će sjednicu danas u 15 sati. Prije toga, svoje kandidature za predsjednika HDZ-a u središnjici stranke predat će Darko Milinović, Tomislav Karamarko, Domagoj Ivan Milošević i Jadranka Kosor te Andrej Plenković za njezina zamjenika. Kujundžić i Prgomet su svoje kandidature predali u četvrtak. Kandidati za predsjednika stranke moraju prikupiti najmanje 400 potpisa od 2200 izaslanika općeg sabora. Za zamjenika treba 300 potpisa izaslanika, 250 za potpredsjednike stranke, a 200 za člana Predsjedništva HDZ-a. Svaki izaslanik može potpisom poduprijeti više kandidata.
 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: