2. JADRANKA KOSOR

5 05 2012

 

Jadranka Kosor: Ne bojim se podvala, podmetanja, ucjena ili prijetnji!

Aktualna predsjednica uvjerena je da će i naokon unutarstranačkih izbora ostati na istoj poziciji.

Autor: PolitikaPlus

 

Jadranka Kosor predala je u Središnjici HDZ-a svoju kandidaturu za predsjednicu stranke istaknuvši kako očekuje pobjedu na 15. općem saboru HDZ-a 20. svibnja kao i izbor Andreja Plenkovića za njezinoga zamjenika.

U pratnji aktualne predsjednice HDZ-a uz ostale su bili Andrej Plenković, Vladimir Šeks, Tomislav Ivić, Josip Đakić, Đuro Popijač, Đuro Perica, Đurđica Sumrak te Miroslav Ćiro Blažević, koji joj je prije toga poslao buket crvenih ruža.

“Želim da jednakom snagom nastavimo u borbi za pravnu državu, u borbi protiv kriminala i korupcije”, kazala je Kosor dodavši kako je HDZ sada u oporbi ali će sasvim sigurno brzo doći na vlast. Istaknula je kako želi da HDZ vode ljudi koji su časni, koji su se dokazali u svome poslu te sve davali za Hrvatsku i HDZ, a od Hrvatske i HDZ-a nisu ništa uzimali.

Na novinarski upit kako gleda na činjenicu da mediji Tomislava Karamarka proglašavaju favoritom, Kosor je odgovorila da treba “pustiti spinove i tajne zakulisne igre”, a da HDZ treba vodstvo koje “može mirno i hrabro stati” pred svoje članove i sve hrvatske građane.

Također, smatra Kosor, HDZ treba predsjednicu koja se dokazala u borbi za pravnu državu, gospodarski oporavak i europsku Hrvatsku.

Upitana kako gleda na činjenicu da je izgubila potporu u nekim temeljnim ograncima u Osječko-baranjskoj županiji koji su bili njezina utvrda, Kosor je odgovorila da je “njezina utvrda HDZ”.

Na pitanje boji li se ičega rekla je da se ničega ne boji pa ni podmetanja, podvala, ucjena ili prijetnji.

 

———————————————————————————————–

Jadranka KosorJadranka KosorKampanja za predsjednika HDZ-a polako ulazi u svoju završnicu. Svi su kandidati najavili da će sutra i službeno predati svoje kandidature. Većih iznenađenja nema. Znaju se svi glavni kandidati, kao i raspoloženje članova stranke na terenu.

No, aktualna predsjednica stranke Jadranka Kosor predstavila je danas svog kandidata za zamjenika predsjednika – Andreja Plankovića.

“Istina, kratko je član stranke, ali je u nju ušao u veoma osjetljivom razdoblju i pokazao dosljednost i poštenje”, rekla je predstavljajući ga Jadranka Kosor dodavši kako su se neki u stranci okretali ‘kako vjetar puše’ no on je ostao u njenom timu.

Plenković je pojasnio kako je odabrao Jadranku Kosor jer je najviše učinila da Hrvatska uđe u EU, ali i jer je dinamizirala demokratske procese u stranci.

Nešto ranije Jadranka Kosor gostovala je na Soundsetu gdje je progovorila o samoj kampanji za unutarstranačke izbore.

“Potpora bilo koje organizacije bilo kome, apsolutno ne znači ništa. Predsjednika neće birati organizacije, nego izaslanici. Ova potpora koju daju ogranci je izazivanje velikoga šušura. To bi trebalo ustrašiti ili pokolebati neke ljude. A ja ću učiniti sve da izaslanici dođu u Zagreb i glasuju po svojoj volji. Tajnost glasovanja bit će strogo nadzirana”, istaknula je te dodala kako zna da se na kandidate vrše različiti pritisci, ali i kako je medijska kampanja protiv nje bila ‘užasan bezobrazluk’.

Podršku joj je, neočekivano, dao bivši izbornik nogometne reprezentacije i trener Miroslav Ćiro Blažević koji se javio u eter Soundseta i rekao kako je ona ‘neokaljana i čista ličnost’.

“Ona je jedna hrabra žena koja će se i dalje boriti”, rekao je Ćiro i na kraju poručio kako će ju ubiti ako ga ona ne bude voljela.

———————————————————————————————-

Plenković: Izbori trebaju ojačati HDZ

05.05.2012 | 14:43 UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Plenković: Izbori trebaju ojačati HDZ

Andrej Plenković, koji je danas uz kandidaturu Jadranke Kosor za predsjednicu HDZ-a predao svoju kandidaturu za njezina zamjenika, rekao je da izbori na općem saboru HDZ-a ne smiju biti isključivi, nego trebaju pokazati da je HDZ stranka koja uvažava svakog člana, dopušta različite poglede te da iz izbornog procesa HDZ treba izaći ojačan

opširnije

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: