PAŠALIĆEVI LJUDI VODE KUJUNDŽIĆEV STOŽER A RADE ZA KARAMARKA??

3 05 2012

S Karamarkom na čelu HDZ bi se vratio korak unatrag – prokomentirao je u izbornoj noći u zagrebačkom HDZ-u jedan dugogodišnji član stranke najave o tome da podrška na terenu bivšem ministru unutarnjih poslova pomalo raste.

Borba za HDZ-ov tron će, čini se, do samog kraja bit neizvjesna, a najžešći konkurenti su Karamarko, Milinović, Kosor i Milošević.

‘Nije dobar izbor’

Kakav bi bio HDZ na čelu s bivšim ministrom unutarnjih poslova, nekadašnjim Mesićevim savjetnikom za nacionalnu sigurnost te bivšim ravnateljem Sigurnosno-obavještajne agencije?

– Karamarko nikako nije dobar izbor. Pa on uopće još nije upoznao stranačko članstvo sa svojim programom, za mnoge je potpuna nepoznanica jer ne istupa u javnosti – kaže jedan član stranke.

Tomislava Karamarka prati niz afera zbog kojih neki članovi stranke drže da nije pogodan za tu poziciju. “Pogodovao je svojoj bivšoj tvrtki Soboli”. “Zapošljava u tajnim službama preko veze”. “Uništio je život novinaru koji je radi svojih tekstova bio i uhićen”. To je samo dio napisa i afera koje su pratile Karamarkovu karijeru.

Sve afere

Zbog sumnjivog poslovanja nekadašnje Karamarkove tvrtke Soboli bilo je podneseno i više kaznenih prijava Državnom odvjetništvu, čime su se u predistrazi bavili USKOK-ovi istražitelji te prikupili, doznajemo, toliko dokumentacije o poslovanju tvrtke Soboli da su njome zatrpali cijeli jedan ured.

No, Karamarko je tvrdio da je udjel u tvrtki Soboli prodao 2005., neposredno prije nego što je postao šef SOA-e, ali u javnosti su se kontinuirano iznosile sumnje da je ta prodaja fiktivna te da je Karamarko zadržao veze s tom tvrtkom, pa je takva pozicija upućivala i na sukob interesa. Poznat je i sukob s novinarom Peratovićem s kojim je zaratio jer je napisao da Karamarko opstruira istragu o ubojstvu Milana Levara. Peratović je čak bio i uhićen, a Karamarko je podnio niz tužbi protiv njega, tako da se još i dandanas vode sudski procesi.

– Ne mogu uopće zamisliti kakav bi to bio HDZ koji bi vodila dva policajca: Karamarko, a kao njegov prvi čovjek policajac Milijan Brkić!? – kaže izvor u HDZ-u.

Karamarkovi protivnici komentiraju da je previše okrenut udesno, povezan sa špijunskim miljeom, potpuno nekarizmatičan, prate ga repovi raznih afera, previše zatvoren za političara. Dok Karamarkove, pak, pristaše u njemu prepoznaju smirenog i odmjerenog političara kojem, kažu, špijunske veze pripisuju oni koji ga se boje, te da im sad treba netko tko će okupiti desnicu.

Špijunske metode

– Vrijeme je da stvarno dođu neki novi mladi ljudi, kao što se to dogodilo u SDP-u. Oni su imali snage odreći se onih za kojima su se vukle afere i izabrati ljude bez mrlja, koji su im osigurali pobjedu na izborima – kaže naš izvor u HDZ-u. Drugi izvor ni ne vjeruje u najave da Karamarku raste rejting na terenu jer misli da su to sve njegovi spinovi.

– Sve su to špijunske metode. Karamarku nedostaje politički eros. Nikada ga nisam čuo da je održao nadahnut politički govor – rekao je jedan dugogodišnji zagrebački HDZ-ovac.

Nekadašnji visiokopozicionirani HDZ-ovac zamjera svim kandidatima za predsjednika nedovoljnu prezentaciju programa, a posebno Karamarku.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Vanja Nezirović

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: