PUHOVSKI: KARAMARKOVA PREDNOST JE ŠTO NE STVARA NOVE PODJELE

2 05 2012

STRANKE
Puhovski: Karamarkova prednost je što ne stvara nove podjele, no daleko je od pobjede

Karamarko je prije svega medijski favorit u posljednje vrijeme, upozorava Puhovski.

Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu koju nije mogao odbiti, rekao je danas uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović komentiravši tako podršku koju je predsjednik HDZ-a Zadarske županije javno dao Tomislavu Karamarku.

 

Premda se u javnosti već poprilično dugo mislilo da je Kalmeta čvrsto uz Milinovića, obrat koji se dogodio u noći kada je Kalmeta slavio još jedan mandat na čelu HDZ-a Zadarske županije iznenadio je mnoge. No, Kalmeta je tek jedan u nizu istaknutih HDZ-ovaca koji su u posljednje vrijeme putem medija izrazili podršku Karamarku.

Prije nekoliko dana Karamarku je podršku dao Gordan Jandroković, simpatije prema njemu ima i Davor Stier, inače donedavno u javnosti percipiran kao čovjek Jadranke Kosor. Potporu Karamarku dao je i Oleg Butković, predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a. Kaže da će ga podržati jer smatra da je on u ovom trenutku najbolje rješenje za HDZ.

No, profesor Žarko Puhovski kaže da ova potpora u stvarnosti ne mora ništa značiti i da Karamarko zasigurno ne može već slabiti pobjedu.

Tomislav Karamarko je prije svega medijski favorit u posljednje vrijeme. Činjenica jest da mu neki istaknuti HDZ-ovci zadnjih dana daju potporu, ali to u konačnici ne mora ništa značiti, jasno će Puhovski.

– Ono što je sigurno je da Karamarko ne može još uvijek slaviti pobjedu. Jedno su javne i medijske potpore, a drugo je trenutak kada delegati na Saboru stranke budu birali novog predsjednika HDZ-a, upozorava Puhovski, dodajući da još ništa nije gotovo te da su sve opcije, kada se radi o utrci za predsjednika HDZ-a, otvorene.

– Što se tiče Kalmetine potpore Karamarku, očito se radi o tome da je Kalmeta shvatio da u medijima puno bolje stoji bivši ministar unutarnjih poslova i jednostavno se priklonio, po medijima, izglednom pobjedniku, kaže Puhovski, koji kao Karamarkovu vrlinu ističe činjenicu da njegov rad ne stvara nove ideološke podjele unutar HDZ-a.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: