ZAŠTO JE MESIĆ POSTAO JEDAN OD NAJŽEŠĆIH KARAMARKOVIH KRITIČARA?

30 04 2012

Karamarko: Zbog istraživanja jama Mesić me nazvao “rovokopačem”

Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko, objašnjavajući razloge svoga razlaza s bivšim hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, čiju je predizbornu kampanju vodio 2000., ističe da su se razišli zbog drastičnih, a u nekim pitanjima i dijametralno suprotnih ideoloških razlika.

Mesić nije za procesuiranje komunističkih zločina, a tu svoju tezu brani optužujući mene da napadam antifašizam i želim izvršiti reviziju povijesti, kaže Karamarko u današnjem priopćenju.

Nakon što sam zatražio istraživanje nekih jama (sa žrtvama zločina), Mesić me, podsjeća Karamarko, nazvao “ministrom rovokopačem”. Ideološke razlike među nama su drastične, a po pitanju procesuiranja komunističkih zločina i dijametralno suprotne. Činjenica je da je samo u Hrvatskoj evidentirano 750, u Sloveniji 650, a BiH više od 120 jama. Ja mislim da to pitanje trebamo riješiti, ističe Karamarko.

Karamarko je, naime, 2000. godine na predsjedničkim izborima vodio Mesićevu predizbornu kampanju, a nakon Mesićeve pobjede imenovan je predstojnikom Ureda za nacionalnu sigurnost. Međutim, nedugo nakon toga su se razišli, zbog, kako je tada pojašnjeno, različitih pogleda na prošlost i budućnost Hrvatske, a Mesić je u međuvremenu postao i jedan od Karamarkovih najžešćih kritičara.

(H), foto: arhiv cropix

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: