TKO ĆE PRVI DEMANTIRATI JADRANKU DA NIKOMU NIŠTA NIJE NUDILA

30 04 2012

Media Servis / I.Kri.
Objavljeno prije 25 minuta

 
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

 

Kosor nije iznenađena podrškom Karamarku: "U stranci znamo tko, kada i gdje razgovara"

Foto: Robert Fajt / Cropix

PREDSJEDNICA HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je da nije iznenađena što su njezini bivši ministri Gordan Jandroković i Božidar Kalmete za predsjednika HDZ-a podržali Tomislava Karamarka, a ne nju.

“Nisam iznenađena, u stranci svi o svemu znamo, o svim procesima, tko s kim razgovara, kada, gdje, kakvi se dogovori obavljaju, tko što kome nudi i tako dalje”, rekla je Kosor i dodala da ona u zamjenu za potporu kandidaturi nije nikome ništa nudila.

Prigovorila Kalmeti, jer podršku Karamarku nije dao prije izborne skupštine

No, prigovorila je Kalmeti zato što nije dao potporu Karamarku prije “njegove izborne skupštine u Županijski odbor i njega kao predsjednika Županijskog odbora”. “Svatko ima pravo odabrati trenutak u kojem će nekoga poduprijeti”, rekla je Kosor.

Na današnjim sjednicama Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a prihvaćene su izmjene i dopune stranačkog statuta, a dogovoreno je da se odmah nakon izbora 20. svibnja počne s izradom novog statuta, ali i programa HDZ-a.

“Jedan član, jedan glas”

Kosor je kazala kako će od sljedećeg izbornog ciklusa svaki član birati predsjednika HDZ-a. “Jedan član jedan glas je temeljno načelo po kojoj će se u budućnosti birati čelna osoba stranke”, rekla je Kosor. Izmjenama statuta je ukinuta i institucija brisanja iz članstva te funkcije počasnog predsjednika stranke.

Uoči današnjih sjednica članovi stranke nisu bili previše rječiti oko potpore kandidatima za predsjednika stranke.

Jedan od kandidata Darko Milinović poručio je da nije razočaran jer je njegov kolega Božidar Kalmeta javno dao potporu Karamarku. “Ja od Kalmete potporu nisam niti tražio”, poručio je Milinović.

“Kakva je to ponuda koja se ne može odbiti”?

“Tražim istinsku potporu bez fige u džepu, istinskih HDZ-ovaca koji su i danas spremni ginuti za Hrvatsku demokratsku zajednicu. Čuo sam iz Zadra da je dobio ponudu koju ne može odbiti. I ja se pitam kakva je to ponuda koja se ne može odbiti”, pita se Milinović.

Gordan Jandroković, koji je podržao Karamarka, poručio je pak da mu je drago što su mnogi u stranci prepoznali kapacitet istog predsjedničkog kandidata. Ivan Jarnjak svog favorita nije želio otkriti, a evo što su o tome koga podržavaju rekli Dubravka Šuica i Josip Đakić.

“Zar to moram sto puta ponoviti”?

“Ne znam ništa, vidjet ću kada vidim dnevni red. Tada ću se i ja kandidirati za jedno od mjesta”, istaknula je Šuica, a Đakić je bio vrlo jasan. “Ja sam već rekao da podržavam Jadranku Kosor, zar to moram sto puta ponoviti.”

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: