TINOLOVKA KOMENTIRA KARAMARKOVE IZJAVE O BLEIBURGU I S. MESIĆU

30 04 2012

Tomislav Karamarko, kako smo već pisali, sinoć je u središnjem Dnevniku HTV-a jasno rekao zašto ide u Bleiburg te je izrazio svoj ponos zbog činjenice da je tamo pozvan od strane Počasnog bleiburškog voda. Na Bleiburgu će Karamarko održati govor, međutim, Tomislav Karamarko svojedobno je bio vrlo blizak suradnik reformiranog ustašoida Stjepana Mesića  štoviše bio je predstojnik njegova Ureda za nacionalnu sigurnost, što znači kako je imao veću funkciju od karikaturalnog Budimira Lončara, nakon što je Mesić pobijedio na izborima 2000,. godine. Koliko je Bleiburg spojiv s Mesićem, osim što je ideologija koju Mesić  zagovara odgovorna za tragediju na Bleiburgu?

Karamarko je pokušao pojasniti razloge zbog kojih se razišao s reformiranim ustašoidom.  Navodno su se njih dvojica razišli zbog različitih pogleda na budućnost Hrvatske. Bivši ministar unutrašnjih poslova, koga je svojedobno Mesić zvao “rovokopačem”, na svojim stranicama objavio je video priopćenje u kojem je pojasnio razloge razlaza s Mesićem

Gospodin Stjepan Mesić i ja smo se razišli na ideološkim razlikama koje su drastične, koje su sada već dijametralno suprotne u mnogim segmentima. Jedan od njih je upravo i ovaj, ja mogu otvoreno reći da on nije za procesuiranje komunističkih zločina i brani tu svoju tezu time, na primjer, da ja napadam antifašizam i da želim izvršiti reviziju povijesti što, naravno, nije istina. To je išlo toliko daleko da me nazvao i ministrom rovokopačem, vjerojatno aludirajući na to da sam tražio da se istraže neke jame, a morate znati činjenicu da hrvatska policija ima evidentirano 750 jama na području RH, da Slovenci imaju evidentiranih 650 jama, u BiH preko 120 evidentiranih. Za prostore diljem bivše Jugoslavije ne znam, tamo su vjerojatno Hrvati, ti nesretnici i razoružani vojnici, njihove obitelji vrlo često tretirani kao stoka pobacani u te jame bez ikakvih evidencija, bez imena i mislim da to trebamo riješiti – rekao je u video poruci Karamarko, izgledni budući predsjednik HDZ-a.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: