KARAMARKU OSTAJE PROBLEM ODABIRA SURADNIKA, JER BI SAD SVI NA NJEGOV BROD

30 04 2012

Tomislav KaramarkoTomislav KaramarkoNovi broj Nacionala donosi analizu završnice kampanja za predsjednika HDZ-a. Sada je već jasno tko su izraziti favoriti za čelno mjesto u najvećoj oporbenoj stranci.

A ako se nešto može reći o članovima HDZ-a to je da su uvijek znali prepoznati tko će pobijediti na stranačkim izborima i dotičnom se kandidatu masovno prikonili.

Nacionalovi izvori tako tvrde da je Tomislav Karamarko dvadesetak dana prije samih izbora postao glavni pretendent na predsjedničko mjesto. Dobio je potporu HDZ-ovaca mlađe generacije, a i obično članstvo veoma mu je sklono.

Karamarku u prilog idu, tvrde Nacionalovi izvori, i činjenica da je bio šef hrvatskih obavještajaca koji je zaustavio curenje informacija.

S druge strane, najveći mu je protivnik Domagoj Milošević koji figurira kao neka vrsta kandidata tehnokratske struje HDZ-a. No, i među Miloševićevim navijačima ima pojedinaca koji su spremni prestupiti u Karamarkov tabor.

Ostali kandidati zapravo su sami sebi smanjili šanse za pobjedu. Naime, Darko Milinović i Jadranka Kosor članovi su predsjedništva koje je odvelo HDZ u oporbu. Milanu Kujundžiću i Dragi Prgometu ne daju prevelike šanse jer nisu dovoljno eksponirani.

ONO ŠTO BI budući izaslanici na izbornom saboru HDZ-u mogli doživjeti kao mrlju u Karamarkovu životopisu u vezi je s poznatom Šeksovom rečenicom o organizaciji lova na hrvatskog generala Antu Gotovinu, kojem se danas sudi u Den Haagu: “Identificirati, locirati, uhititi, transferirati.” Za Karamarka, koji je u to vrijeme bio na čelu hrvatske obavještajne službe, veže se prvi dio Šeksove rečenice, koji se odnosi na Gotovinino identificiranje i lociranje. No, kako se čini, Gotovina je to oprostio Karamarku.

Opširnije pročitajte u novom broju Nacionala.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s




%d bloggers like this: