KARAMARKOVI RAZLOZI RAZLAZA S MESIĆEM

30 04 2012

POLITIKA PLUS

Kandidat za predsjednika HDZ-a, objavio je na svojim stranicama video priopćenje u kojem pojašnjava svoj razlaz s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Poznato je kako je Karamarko vodio predizbornu kampanju Mesiću na predsjedničkim izborima 2000. te je, nakon njegove pobjede, imenovan predstojnikom Ureda za nacionalnu sigurnost, izvijestili su iz Karamarkovog stožera i dodali da su se nedugo nakon toga razišli zbog različitih pogleda na prošlost i budućnost Hrvatske.

– Gospodin Stjepan Mesić i ja smo se razišli na ideološkim razlikama koje su drastične, koje su sada već dijametralno suprotne u mnogim segmentima. Jedan od njih je upravo i ovaj, ja mogu otvoreno reći da on nije za procesuiranje komunističkih zločina i brani tu svoju tezu time, na primjer, da ja napadam antifašizam i da želim izvršiti reviziju povijesti što, naravno, nije istina, poručio je Karamarko u svojoj video poruci.

– To je išlo toliko daleko da me nazvao i ministrom rovokopačem, vjerojatno aludirajući na to da sam tražio da se istraže neke jame, a morate znati činjenicu da hrvatska policija ima evidentirano 750 jama na području RH, da Slovenci imaju evidentiranih 650 jama, u BiH preko 120 evidentiranih. Za prostore diljem bivše Jugoslavije ne znam, tamo su vjerojatno Hrvati, ti nesretnici i razoružani vojnici, njihove obitelji vrlo često tretirani kao stoka pobacani u te jame bez ikakvih evidencija, bez imena i mislim da to trebamo riješiti, rekao je Karamarko.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s




%d bloggers like this: