KALMETA, BOŠNJAKOVIĆ, ŠUKER, O. BUTKOVIĆ, JANDROKOVIĆ, STIER… DAJU POTPORU KARAMARKU

30 04 2012

STANJE NA TERENU

Tomislav Karamarko prvi je favorit za predsjednika HDZ-a!

Kalmeta je tek jedan u nizu javnosti poznatih HDZ-ovaca koji su pružili podršku bivšem ministru unutarnjih poslova.

Autor: Ivan Klarić

 

Nakon što je sinoć nakon pobjede nad Renom Sinovčićem slavio još jedan mandat na čelu HDZ-a Zadarske županije, Božidar Kalmeta je javnosti i članovima HDZ-a poslao jasnu poruku.

 Podržat ću Tomislava Karamarka za predsjednika HDZ-a, rekao je Kalmeta i iznenadio mnoge jer je u javnosti bilo mišljenje kako Kalmeta podržava Darka Milinovića.

Milinović je danas s mirnim tonom reagirao na potporu Božidara Kalmete njegovu protukandidatu. No, ipak nije propustio okrznuti stranačkog kolegu.

 

– Vjerojatno je dobio ponudu koju nije mogao odbiti, komentirao je Milinović okretanje leđa dugogodišnjeg suradnika.

 

No, Kalmeta je tek jedan u nizu javnosti poznatih HDZ-ovaca koji su u zadnjih nekoliko dana pružili javnu podršku bivšem ministru unutarnjih poslova. Prije nekoliko dana Karamarku je podršku dao Gordan Jandroković, simpatije prema njemu ima i Davor Stier, inače donedavno u javnosti percipiran kao čovjek Jadranke Kosor.

 

 

 

Potporu Karamarku dao je i Oleg Butković, predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a. Kaže da će ga podržati jer smatra da je on u ovom trenutku najbolje rješenje za HDZ.

 

Prema dosad iskazanoj javnoj podršci starih i novih predsjednika ogranaka, nekadašnji šef POA-e i ministar policije trenutno je vodeći s podrškom šefova 9 HDZ-ovih županijskih ispostava.

 

Slijedi ga aktualna šefica stranke Jadranka Kosor s potporom 5 županija. Darko Milinović iza kojeg stoje dvije županije, na trećem je mjestu.

 

Iza Tomislava Karamarka stoji i jedan dio dijaspore, točnije HDZ-ovci na čelu s predsjednikom HDZ-a SAD Frankom Bilaverom. Oni su prije nekoliko dana proveli i anketu, koja je izazvala popriličnu buru među HDZ-ovcima, i prema njoj među HDZ-ovcima najbolje stoji – Tomislav Karamarko.

 

Zanimljivo je također spomenuti da je potporu Karamarku dao i Željko Dilber, jedan od najboljih prijatelja generala Ante Gotovine. Iako ni Karamarko ni Dilber ne žele u priču oko izbora u HDZ-u uključivati Gotovinu, Dilberova podrška i više je nego znakovita.

 

 

 

Ona će itekako imati utjecaja na HDZ-ovce na terenu. Poznato je da je Željko Dilber jedan od napouzdanijih Gotovninih prijetelja i njegova podrška Karmarku isčitava se i kao znak Gotovinine simpatije prem bivšem ministru unutarnjih poslova u borbi za čelnu funkciju u HDZ-u.

 

Dvadeset jedan dan uoči Sabora HDZ-a Tomislav Karamarko je nesumnjivo izbio u prvi plan. Premda su sve opcije još uvijek otvorene, činjenica je da u ovom trenutku bivši ministar unutarnjih poslova stoji daleko najbolje u utrci za predsjednika HDZ-a.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: