HTV KOREKTNO IZVJEŠĆUJE JAVNOST O UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA U HDZ-u

30 04 2012
29.04.12.
Bitka za svaki glas

Tomislav Karamarko

Darko Milinović

Sve je napetije u najjačoj oporbenoj stranci. U utrci za prvog čovjeka HDZ-a Božidar Kalmeta okrenuo je leđa dugogodišnjem suradniku Darku Milinoviću i podržao Tomislava Karamarka.

Za mene ta potpora nije neočekivana. Vjerojatno je dobio ponudu koju nije mogao odbiti, komentirao je Milinović okretanje leđa dugogodišnjeg suradnika. Milinović kaže da informacije na terenu govore o nedemokratskim pritiscima i kontroli glasovanja.

Rastu li uistinu Karamarku izgledi ili je riječ o spinu? Milan Kujundžić, još jedan kandidat za predsjednika HDZ-a, misli da je u pitanju dobar medijski spin i promidžbeni trik koji se koristi u politici. Vjerujem da članstvo HDZ-a ovoga puta traži istinski novog čovjeka, a to nije Tomislav Karamarko, ističe Kujundžić.

Sam Karamarko za središnji Dnevnik je rekao kako mu godi potpora stranačkih uglednika, ali da će nastojati doprijeti do svakog glasača. Istaknuo je kako očekuje potporu širokih razmjera. Vjeruje da će si izaslanici glasati po savjesti, a ne po naređenju. Svakako bih volio da kad pobijedim, da pobijedimo kao ekipa. To bi bila jedna jako važna poruka, poruka našem članstvu da svi skupa želimo korisne i pozitivne reforme, ističe Karamarko.

Ivan Domagoj Milošević, pak, smatra da su vremena kada se u HDZ-u glasovalo prema naredbi – završena. Uvjeren sam da će svaki izaslanik glasovati po savjesti, a ne po nečijoj naredbi, ističe Milošević.

Nakon potpore Miloševiću i Milinoviću, Gordan Jandroković promijenio je mišljenje te se priklonio Karamarku. Potporu Karamarku javno je dao i Oleg Butković, predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a. Kaže da će ga podržati jer smatra da je on u ovom trenutku najbolje rješenje za HDZ.

Svojeg su favorita otkrili i šefovi organizacija u Dubrovniku, Osijeku i Šibeniku. Ostali su vjerni šefici Jadranki Kosor.

Bilo kako bilo, 5. svibnja predaju se službene kandidature za sve stranačke funkcije. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li tko od pet kandidata odustati od čelnog položaja i unutarstranačkim trgovinama prihvatiti mjesto zamjenika.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: