IAKO GA NITKO IZVAN GOSPIĆA NE DOŽIVLJAVA KAO OZBILJNOG KANDIDATA . MILINOVIĆ SE NE PREDAJE

29 04 2012
Piše: Media Servis
Objavljeno prije 4 sata
 
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

 

Rat za Kosoričino mjesto - Milinović: Spekulacije su da Karamarko ima najveću podršku u stranci

Foto: Robert Fajt / Cropix

MIJENJA li se neočekivano omjer snaga u utrci za šefovsku poziciju u HDZ-u? Najveću podršku, prema izjavama starih i novih predsjednika županijskih ogranaka, dobio je Tomislav Karamarko. Slijedi aktualna šefica Jadranka Kosor, a u leđa joj gleda Darko Milinović. On pak kaže – sve su to spekulacije.

Iako su donedavno iz redova stranke stizale informacije o neraskidivoj vezi Darka Milinovića i Božidara Kalmete, sve se okrenulo kada je Kalmeta, nakon pobjede u zadarskoj županiji, javno podržao bivšeg ministra policije.

“Na prvo mjesto i mjesto vođe HDZ-a treba doći nova osoba. Po mom mišljenju to je Tomislav Karamarko jer po meni ima sve pretpostavke da može konsolidirati stranku i da je može povesti natrag i vratiti je natrag na puteve pobjede”, izjavio je Kalmeta.

“Vjerojatno je dobio ponudu koju ne može odbiti”

Posrijedi je dobra ponuda smatra Darko Milinović. “Znajući za dugogodišnju dobru suradnju između bivšeg ministra prometa, pomorstva i veza i stožera Karamarka, za mene je bila očekivana potpora Kalmete Karamarku i vjerojatno je dobio ponudu koja se ne može odbiti”, rekao nam je Milinović.

Karamarku se prošli tjedan priklonio i Gordan Jandroković, no aktualnu predsjednicu Jadranku Kosor to ne brine budući da je bivši inoministar pokazao prevrtljivu ćud – nakon podrške Miloševiću i Milinoviću, njegov trenutni odgovor je Karamarko.

“Zanimljivo će biti vidjeti sve njegove točke kojima se kretao kroz unutarstranačke izbore, dakle mijenjao je mišljenja, ali o tome će se sami presuditi članovi HDZ-a, odnosno naši izaslanici”, istaknula je Kosor.

Karamarko, Kosor pa Milinović

U Splitsko-dalmatinskoj županiji na čelu stranke ostaje Ante Sanader. Pretpostavlja se da će stati uz Kosor, no kako je krenulo, ništa nas ne može iznenaditi. Prema dosad iskazanoj javnoj podršci šefova HDZ-ovskih ogranaka, vodeći u utrci za predsjednika je Karamarko s podrškom 9 županijskih ispostava. Slijedi ga Kosor s potporom 5 županija, a Milinović, iza kojeg stoje dva ogranka, na trećem je mjestu. Za Karamarkovu prevlast, Milinović kaže da je proizvod medija.

“Naravno da nije istina. I danas sam razgovarao sa 20-ak izaslanika iz zadarske županije koji su mi se javili i rekli da ostaju pri tome da sam im ja najbolje rješenje. Eto, toliko o tome”, poručio je Milinović.

Karamarko nije bio dostupan za komentar ali se zato jučer, uvjeren da će postati šef HDZ-a, a potom i idući premijer, obratio naciji vlastitim video uratkom. Poručio je da će ozdraviti stranku.

“Želim dići stranku iz blata”

“Prije svega želim dići stranku iz blata, dati joj neki novi duh, oživiti ju, da dođe u poziciju da pobijedi. Mislim da će nas aktualna vlast na neki način i pogurati da se mi vratimo i pobijedimo”, rekao je Karamarko.

Dosad najnapetiji unutarstranački izbori ulaze u završnu fazu. Preostali su izbori za posljednje dvije županije, a nakon toga i izbor za novog predsjednika HDZ-a.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: