HEBRANG BI I NOVOM LONCU HTIO BITI POKLOPAC

28 04 2012

zbori u HDZ-uStvara se fronta protiv šefice Kosor
Stvara se fronta protiv šefice Kosor
“Imamo pet odličnih protukandidata Jadranki Kosor, a predsjednik može postati samo jedan. Apeliram zato na njih da stranačke interese stave iznad osobnih i udruže se u jedan tim”, kaže potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang.

Već je poznata gotovo četvrtina izaslanika HDZ-ovog izbornog sabora, ali svi članovi koji se namjeravaju natjecati za dužnosti u vodstvu stranke još ne mogu skupljati njihove potpise bez kojih se ne mogu kandidirati. Razlog je što još nisu tiskani obrasci potrebni za prikupljanje potpisa. Zato će u ponedjeljak na sjednici predsjedništva HDZ-a dio članova zatražiti da se odmah pristupi izradi obrazaca. Rok za predaju potpisa je 19. svibnja, dan prije izbornog sabora.

* Kosor definitivno izgubila potporu vrha HDZ-a
Uzavrelo u stranciKosor definitivno izgubila potporu vrha HDZ-a

“Već sam i na prošlom predsjedništvu pitao što se čeka s obrascima, a na idućoj sjednici to ću ponoviti. Ne razumijem u čemu je problem, zašto bi se otezalo s tim kad se već znaju imena izaslanika”, kaže za Novi list predsjednik HDZ-a Darko Milinović, jedan od predsjedničkih kandidata. Iz tajništva HDZ-a odgovoreno je da prvo nacionalno vijeće treba donijeti odluku o obrascima.

Protivnici predsjednice HDZ-a u vrhu stranke smatraju da je i ovdje radi o njezinom nastojanju da što je više moguće opstruira konkurente.

Kujundžić i Prgomet zajedno

Dok napetosti uoči stranačkih izbora u HDZ-u rastu, već sada je jasno da će se jedan od šest neformalnih kandidata povući. Drago Prgomet je objavio da su on i Milan Kujundžić odlučili ujediniti snage. Njih dvojica pozivaju i ostale kandidate koji zalažu za promjenu na čelu stranke neka im se pridruže.

“Imamo pet odličnih protukandidata Jadranki Kosor, a predsjednik može postati samo jedan, dok drugi neće biti u vodstvu HDZ-a, što će biti zaista velika šteta. Apeliram zato na njih da stranačke interese stave iznad osobnih i udruže se u jedan tim, prilagođavajući svoje ambicije i ostalim pozicijama u HDZ-u”, kazao je potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang.

Darko Milinović kaže je da je otvoren za razgovore sa svima, ali nije pristalica modela koji predlaže Hebrang. Poručio je da se ne želi udruživati protiv Kosor, kako na taj način ona ne bi dobila argumente za tvrdnju da je žrtva nekakve urote.

Danas.hr
16.04.2012.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: