KUJUNDŽIĆ PODCJENJUJE A TOMAC BRANI JADRANKU KOSOR

27 04 2012

Kujundžić: Kosor neće dobiti ni sto glasova, nema više izbora aklamacijom

  • milan kujundžić

    ‘IN MEDIAS RES’

    Kujundžić: Kosor neće dobiti ni sto glasova, nema više izbora aklamacijom

    Photo: Ante Junaković

‘IN MEDIAS RES’

Kujundžić: Kosor neće dobiti ni sto glasova, nema više izbora aklamacijom

Smatram da su ovo prvi demokratski izbori u HDZ-u koji su ujedno i najneizvjesniji, za razliku izbora u HNS-u, HSO-u i uskoro u SDP-u gdje je predložen samo jedan kandidat. To nije demokracija, rekao nam je Tomac.

  • Autor: Dražen Krajcar|
  • Photo: Ante Junaković |
  • Četvrtak, 26.04.2012 21:55
 

Kako se približavaju predsjednički izbori u HDZ-u sve je očitija nervoza kako među predsjedničkim kandidatima tako i među ljudima na terenu, a na sve to se nadovezao početak suđenja za aferu Fimi medija gdje je HDZ kao stranka na optuženičkoj klupi zbog ‘crnih fondova’.

U ponedjeljak navečer tri HDZ-ova predsjednika ogranka, Butković iz Rijeke, Kulušić iz Šibenika i Salapić iz Osijeka gostovali su na HTV-u u emisiji ‘In medias res’, a neke njihove izjave podigle su popriličnu buru u javnosti. Naime, sva trojica su izjavili da je sasvim normalno da kao predsjednici ogranka stranke među članstvom na terenu agitiraju za svog kandidata za kojeg smatraju da bi bio najbolje rješenje za predsjednika. Zanimljivo sva trojica smatraju da je to Jadranka Kosor.

Nakon ovakvih izjava, te konstantnog agitiranja Vladimira Šeksa za sadašnju predsjednicu, pitanje je da li će izbori u HDZ-u uopće biti demokratski.

– Mogu oni pričati što hoće i pokušavati manipulirati ali ovi izbori će biti demokratski, nema više aklamacije, rekao nam je kandidat za predsjednika stranke Milan Kujundžić.

– Izjave ove gospode su dane po diktatu gospođe Kosor i par pojedinaca, ali moraju biti svjesni da neće Kosor dobiti ni 100 glasova. Svi oni su birani po diktatu, a stranci nisu dali ništa nego su je srozali na niske grane. Izgubili su izbore i uspjeli da HDZ postane prva politička stranka na optuženičkoj klupi. I sad bi oni i dalje htjeli raditi po starom, neće ići. Ponavljam aklamacije više nema, rezolutan je Kujundžić.

Potpuno suprotno mišljenje ima Zdravko Tomac koji tvrdi da je normalno da ljudi na terenu dobivaju upute za koga glasovati.

– To je u svijetu sasvim uobičajeno. Pa pogledajte izbore u SAD-u cijeli sustav biranja je delegatski i svi dobivaju upute, mi krivo shvaćamo demokraciju. U demokratskom procesu dozvoljeno je i pošteno reći za koga su.

Stao je Tomac i u obranu Jadranke Kosor za koju smatra da je neopravdano napadana sa svih strana.

– Na svim televizijama ima puno emisija protiv gospođe Kosor, po nekim novinama i portalima se otvoreno agitira za njene protukandidate ali se ona sasvim dobro drži. Ponavljam, normalno je da se agitira. Također smatram da su ovo prvi demokratski izbori u HDZ-u koji su ujedno i najneizvjesniji, za razliku izbora u HNS-u, HSO’I-u i uskoro u SDP-u gdje je predložen samo jedan kandidat. To nije demokracija, zaključio je Tomac.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: