I U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI POBIJEDILI ONI KOJI ŽELE PROMJENE U HDZ-u

27 04 2012

Najdulja izborna skupština HDZ-a Brodsko-posavske županije

Pero Ćosić novi predsjednik nakon 12-satne sjednice

Od 281 izaslanika s pravom glasa skupštini su se odazvala njih 273. Reformska opcija Pere Ćosića dobila je 148, a njegov protukandidat Mato Grgić kao predstavnik “stare garde” 124 glasa.

Povećaj Pero Ćosić novi predsjednik nakon 12-satne sjednice

Piše: vb/VLM
 

Gotovo 12 sati trajala je izborna skupština ŽO HDZ-a Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu, koja će u analima ove stranke vjerojatno ostati zapisana kao najdulja. Sjednica je, naime, počela u srijedu u 18 sati, a novi predsjednik Pero Ćosić nakon prebrojavanja posljednjih glasačkih listića proglašen je tek u četvrtak u 5.45 sati ujutro.

Od 281 izaslanika s pravom glasa skupštini su se odazvala njih 273. Reformska opcija Pere Ćosića dobila je 148, a njegov protukandidat Mato Grgić kao predstavnik “stare garde” 124 glasa.

Dosadašnja vodstva HDZ-a nisu uspjela ni srednjeg činovnika iz ove županije angažirati u državnim službama kako bi zastupao interese ovdašnjih ljudi, a isto tako nisu doveli ni veća državna investicijska sredstva u našu županiju. HDZ ovdje ima oko 17.000 članova koji dosad nisu imali priliku iskazati se. Mi ćemo im sada širom otvoriti vrata, pri čemu će se vrednovati isključivo njihova stručnost, sposobnost i zalaganje. Poltronstvo se ukida – rekao je Ćosić. Inače, ovakav ishod glasovanja mogao se i očekivati nakon što su preostala tri pretendenta – saborski zastupnik Šimo Đurđević, župan Danijel Marušić i Berislav Balen – povukla svoju kandidaturu u Ćosićevu korist, udruživši se tako u svojevrsnu “antisočkovićevsku” koaliciju.

Naime, bivši prvi županijski hadezeovac Zdravko Sočković, koji je Grgića isturio kao svog kandidata, prošle je godine smijenjen s funkcije nakon što je protiv njega pokrenuta istraga vezana uz malverzacije u općini Sibinj. Koga će Pero Ćosić podržati na nacionalnoj razini, tek će se doznati.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: